FEIL Tudásanyagok

 

Tisztelt Érdeklődő!

Ezen az aloldalon található cikkek, tudásanyagok már több mint 3 évesek. A bennük található információk mostanra érvényüket veszthették.
A friss anyagokat ide kattinva érheted el.

A tökéletes lánykérés 5 titka

Szerelmes pár
A nők 30%-a állítja, hogy a lánykérés mikéntje még fontosabb pillanat, mint maga az esküvő, de abban a maradék 70% is egyetért, hogy legalább olyan lényeges, hogy a Nagy Kérdés is tökéletesen hangozzék el.
Az alábbi kérdések kivétel nélkül minden férfi fejében megfordulnak, amikor lánykérésre "adják a fejüket":
• Hogyan illik megkérni a kedvese kezét?
• Milyen lánykéréssel tehetné igazán emlékezetessé a pillanatot?
• Milyen gyűrűnek örülne szíve választottja?
• Milyen méretet válasszon?
• Gyémánt vagy cirkónia?
• Milyen legyen a gyűrű fazonja, stílusa?
• Mikorra időzítsen?
• Kész gyűrűt vásároljon vagy készíttessen?
Lássuk tehát, mi az az 5 legfontosabb "szabály", amelyekre ha odafigyelsz, biztos, hogy tökéletes és emlékezetes lesz a lánykérés!
1. Derítsd ki, milyen lánykérésről álmodik!
Lánykérés
Mind tudjuk, hogy olykor nagyon nehéz a nők fejével gondolkodni, azonban ez alkalommal próbáljuk meg!
Mivel az eljegyzést egy nő sokkal érzékenyebben és fontosabbnak éli meg, mint a férfiak többsége, ezért vedd figyelembe, mit is szeretne!
Biztos lehetsz benne, hogy ezerszer elmeséli majd barátnőinek a nagy pillanatot, sőt, valószínűleg már elejtett egy-két megjegyzést arról is, mit és hogyan képzelne el, csak észre kell venned az apró, elejtett utalásokat, esetleg kérdezz rá Kedvesed barátnőjénél!
2. Időzíts!
Az időzítés nagyon fontos! Azon túl, hogy miként teszed fel a kérdést, legalább annyira fontos az is, hogy mikor! Ha kedvesed például kora őszi esküvőről álmodozik,
legalább egy évvel a tervezett esküvő előtt érdemes megejteni a lánykérést.
Általában a leánykérést valamelyik ünnepen szokták megejteni, például karácsonykor vagy születésnapkor, azonban a nagy kérdést akár spontán, különösebb alkalom híján is feltehetjük.
Időzíts!
Manapság nem ritkák az előre, meglepetésként megszervezett, nagy közönség előtt történő lánykérések sem. Ha Karácsonykor vagy Valentin napon kéred meg szerelmed kezét, akkor elegendő időtök lesz akár egy nyári esküvő kivitelezésére is.
3. Válaszd ki a megfelelő helyszínt!
Megfelelő helyszín
Nyilvános helyen vagy inkább egy csendes zugban hangozzák el a nagy kérdés?
Családi összejövetelen, koncerten vagy akár egy meccsen megkérni párod kezét igazán hatásos lehet,
ám csak akkor, ha biztos vagy benne, hogy a leendő menyasszony is értékelné a nagy nyilvánosságot! Ugyanakkor, ha ezt a pillanatot inkább privát emlékként őriznétek meg, a legjobb, ha a klasszikus és "bevált", gyertyafényes vacsora mellett döntesz. Olyan helyszínekben is célszerű gondolkozni, amelyek nagy jelentőséggel bírnak a pár életében, amelyhez szép emlékek fűződnek, pl. az étterem, ahol az első randevútok volt.
4. Ne feledkezz meg a gyűrűről!
Triviálisnak tűnik, de gyűrű nélkül nincs eljegyzés sem.
A lánykérés hagyományosan köves, azaz szoliter eljegyzési gyűrűvel történik, míg néhányan eleve a karikagyűrűvel kérik meg a hölgy kezét
– ezt ilyenkor jegygyűrűnek nevezzük. Ez a kő lehet Swarovski cirkónia, de a legkáprázatosabbak kétségkívül a gyémánttal foglalt darabok. A gyűrű méretet a legegyszerűbben Kedvesünk egy, már meglévő gyűrűje alapján vehetjük le, a tökéletes ékszer kiválasztásánál pedig elsőként a hölgy stílusát, egyéniségét vegyük figyelembe.
Ne feledkezz meg a gyűrűről!
5. Legyen a gyűrű biztonságban!
Legyen a gyűrű biztonságban!
Napokon keresztül a zsebedben hurcolod a gyűrűt a legmegfelelőbb alkalomra várva? Nem a legkifizetődőbb ötlet, ugyanis amellett, hogy könnyen elveszítheted, valószínűleg cseppet sem lesz olyan emlékezetes a nagy pillanat, ha koncepció nélkül történik, mint ha alaposan, előre eltervezed a lánykérést. Szánj rá időt és energiát, hiszen ez egy életre szóló, fontos döntés megalapozása!
Tedd a gyűrűt elegáns díszdobozba, és csak akkor vidd magaddal, ha tökéletesen felkészült vagy a nagy feladatra.
+1
6. Ne feledkezz meg egy fontos hagyományról sem!
A magyar hagyományok szerint a vőlegénynek illik elmenni a menyasszony szüleihez, és az édesapától megkérnie Szerelme kezét.
Biztosítania kell a lány szüleit afelől, hogy komolyak a szándékai, és szeretné felségül venni a lányt. Habár a modern kor vőlegényeinek ez a kitétel már nem kötelező, mégis kedves és tiszteletteljes gesztus lehet!
Ne feledkezz meg egy fontos hagyományról sem!
Megosztom a Facebookon
Reméljük, hasznosnak találtad cikkünket!
Ha igen, akkor ajánljuk figyelmedbe az
alábbiakat is!
Olvass tovább!
Megosztom a Facebookon