FEIL Tudásanyagok

 

Tisztelt Érdeklődő!

Ezen az aloldalon található cikkek, tudásanyagok már több mint 3 évesek. A bennük található információk mostanra érvényüket veszthették.
A friss anyagokat ide kattinva érheted el.

Az 5 legmeghatározóbb dolog
életed legfontosabb ékszere, a karikagyűrű kiválasztásánál

A legtöbben szinte teljesen tanácstalanok, amikor az esküvőszervezés során a karikagyűrűk kiválasztására kerül a sor. Ez nem meglepő, hiszen egy olyan ékszerről van szó, amit egyszer kell kiválasztanunk, ám a döntés egész életünkre szól.

Karikagyűrű választás

Harminc, ékszer-gyártásban töltött év tapasztalatával pontosan tudom, hogy a tökéletes, nem csak gyönyörű, de időtálló karikagyűrűt kiválasztani nemcsak érzelmi döntés, de valódi szakmai tudást igénylő folyamat is. Az alábbiakban bemutatom, melyek azok a legfőbb tényezők, amiket az elsők között érdemes meghatároznunk a karikagyűrű kiválasztásánál, hogy végül olyan ékszer kerüljön az ujjunkra, ami valóban méltón képviseli szerelmünket. Lássuk tehát, mely szempontokat érdemes első körben körüljárnunk a választás során! Ha pedig még több tudásra szeretnél szert tenni, amellyel igazi profiként hozhatod meg a döntést, töltsd le ingyenesen a cikk végén található összeállításomat!

Időtállóság

Időtálló karikagyűrtű

Mivel a karikagyűrűt egész életünkben viselni fogjuk, így kétségkívül az időtállóság az egyik legkardinálisabb szempont a választás során. A tapasztalataink azt mutatják, hogy a párok ma már szerencsére egyre inkább keresik és fizetik meg a minőségi ékszereket.

Érdemes tudni ugyanis, hogy egy vékony falú gyűrű, bár kedvezőbb árú, jóval könnyebben deformálódik.

Műhelyünkben ezért mi kizárólag 1,4 mm-es falvastagság felett készítjük el FEIL gyűrűinket, hogy egy valóban időtálló ékszer jöhessen létre, amelyben nem csak a jegyespár, de akár gyermekeik vagy unokáik is örömüket lelhetik.

Szín

Szín

Ami a gyűrű színét illeti, választhatjuk az egyszínű fehér, sárga vagy rozé aranyat, ám megálmodhatunk két, de akár háromféle színű fém kombinálásával készült ékszert is.

Az egyszínűek mellett manapság nagyon népszerűek a többszínű karikagyűrűk is.

Ez nem meglepő, hiszen a különböző színeken az eltérő felületkezelések, a színeket elválasztó vésések, illetve a drágakövek is rendkívül látványosan jelenhetnek meg. Összességében a stílusunknak, illetve az általunk hordott többi ékszereknek megfelelően érdemes valamelyik szín mellett döntenünk.

Felület

A karikagyűrű felülete

A legnépszerűbb felületkezelések egy karikagyűrű esetében a fényes, a matt és a szálhúzott. Azonban ha nem tudunk dönteni közülük, bátran választhatunk többféle felületkezeléssel készített gyűrűt is.

A különböző felületek ráadásul rendkívül dekoratívan elkülönülhetnek egymástól egy-egy körbefutó vésés, vagy az arany színének váltakozása által is.

Gyakran felmerülő kérdés, hogy melyik felület a sérülékenyebb. Jó, ha tudjuk, hogy a mindennapi használat során keletkezett apróbb karcok mindegyik felületen nyomot hagynak, tehát végeredményben azt érdemes választanunk közülük, amelyik az ízlésünkhöz közel áll.

Kövezés

Kövezés

Manapság a hölgyek nagy része a karikagyűrűjét is drágakövekkel készítteti el, ami a legtöbb esetben gyémánt, az örökkévalóság szimbóluma. A legnépszerűbbek még mindig a fehér színű, briliáns (azaz kerek) csiszolású gyémántok, azonban egyre keresettebbek a színes társaik is, például a pink, a kék, vagy a pezsgőszínű.

A különböző színeken túl a drágakövek számának és elhelyezésének variálásával is káprázatosan mutatós darabokat alkothatunk.

Ha valaki pedig valami igazán exkluzívra vágyik, ha a ragyogásról van szó, lehetőséget adunk arra is, hogy a világ gyémántjainak 1%-ából, azaz a Forevermark gyémántjai közül kerüljön egy a karikagyűrűjébe.

Díszítés és egyediség

Díszítés és egyediség

A felületek és a színek kombinálása, a különleges vésések, faragások, motívumok és a drágakövek színének, méretének, formájának és elhelyezésének variálása mind-mind olyan lehetőségek, amellyel nem csak gyönyörű, de egyedi karikagyűrűnk is lehet.

Így szinte csak a fantázia szabhat határt, hogy végül olyan ékszer kerüljön az ujjukra - akár egy meglévő modell néhány paraméterének módosítása által - ami nem jön velük szembe az utcán.

Gyártóként a párok teljesen egyedi elképzeléseit is maximálisan támogatjuk. Azoknak például, akik saját terveiket szeretnék valóra váltani, de bizonytalanok a végeredményben, hazánkban egyedülálló módon felkínáljuk a lehetőséget, hogy egy ún. Demo-gyűrűt készítünk a számukra. Ez egy a “valódi gyűrűvel” szinte teljes egészében megegyező mintamodell, ami által már a “végleges” gyűrű elkészülése előtt kézbe foghatják a végeredményt.

Töltsd le ingyenes tudásanyagunkat!

Úgy gondolom, a felsorakoztatott 5 szempont és a fenti gondolatok jó alapot nyújthatnak, amikor a karikagyűrűk kiválasztására kerül a sor. Azonban ha egy teljeskörű, minden tényezőre kiterjedő tudásra szeretnél szert tenni, amely által szinte magad is szakértővé válhatsz, akkor jó szívvel ajánlom figyelmedbe ingyenesen letölthető összeállításomat a profi, szakszerű karikagyűrű választásról, ahol 30, ékszergyártásban eltöltött év tudásának legjavát igyekszem átadni.

Tudásanyag

Megosztom a Facebookon
Reméljük, hasznosnak találtad cikkünket!
Ha igen, akkor ajánljuk figyelmedbe az
alábbiakat is!
Olvass tovább!
Megosztom a Facebookon