FEIL Tudásanyagok

 

Tisztelt Érdeklődő!

Ezen az aloldalon található cikkek, tudásanyagok már több mint 3 évesek. A bennük található információk mostanra érvényüket veszthették.
A friss anyagokat ide kattinva érheted el.

BB-8, a Star Wars cuki kis droidja

Már a december 18-i Star Wars premier előtt is hatalmas rajongótábort szerzett magának az Ébredő Erő új szereplője, a bemutatót követően azonban még elképesztőbb népszerűségnek örvend a kis droid.
REY AND BB8
"Egyszerűen hihetetlenül cuki, és kész."
Egyszerűen hihetetlenül cuki, és kész.
A BB-8 sikerének titka tulajdonképpen pofon egyszerű, elég csak a film trailerében látható jelenetre gondolni, amikor is a kis robot a sivatagban eszeveszett sebességgel gurul, és a feje majd leesik nagy igyekezetében. Egyszerűen hihetetlenül cuki, és kész.
A rajongók nagy szerencséjére ráadásul a készítők megalkották a filmbéli robot kicsinyített mását is, így ennek köszönhetően a szerencsések testközelből is megismerhetik BB-8-et.
Hogyan született meg a kis droid?
A BB-8 nevet a VII. rész rendezője, JJ. Abrams álmodta meg, mondván, a kis droid kerek és mókás kinézetű. Abrams így emlékszik vissza a névadásra: "BB-8-nak neveztem el, mert ez szinte egy 'hangutánzó' név. Onnan jött, hogy amikor ránéztem, a kis teste két B betűre emlékeztetett, a felemásan álló szemei pedig egy nyolcasra. Ez a név azon kevés dolgok közé tartozott, amely a produkció már egészen korai szakaszában megszületett, és később sem változott meg."
BB8 sketch
"Sphero technológiára épül"
A BB-8 egy úgynevezett Sphero technológiára épül, amit egy coloradói start-up cég fejlesztett ki a Disney támogatásával. A Sphero azonban nem csak a filmnek hozta létre BB-8-et, még a bemutató előtt a piacra dobták a kis droid kicsinyített mását.
BB8 szerkezeti háló
Hogyan született meg a kis droid?
…amikor a BB-8 kilépett a
Star Wars univerzumából,
és valósággá vált
A Star Wars hetedik részéről tudni lehet, hogy mindent, amit csak lehetett megépítettek belőle az alkotók. Az ezeréves sólyomtól kezdve, az ember mozgatta R2D2-n keresztül mindent, így a filmben látható BB-8 droidot is a Sphero által.
BB8 működési elv
A Disney valójában kilenc kiválasztottnak adott 120 ezer dollár befektetési tőkét az Accelerator program keretében
A Paul Berberian által vezetett csapat célja az volt, hogy olyan játékeszközöket és robotokat építsenek, amelyeket egyszerűen egy okoseszközzel irányíthatunk. A Disney valójában kilenc kiválasztottnak adott 120 ezer dollár befektetési tőkét az Accelerator program keretében, és mikor meglátta, hogy mire képesek, összehozta a start-up csapatot a Star Wars 7 filmeseivel, és megszületett a kicsinyített, megvásárolható BB-8.
Mire képes a BB-8 robotunk?
Már a rendkívül igényes díszdobozt kinyitva láthatjuk, amint BB-8 kedvesen bámul ránk felemás szemeivel, miután pedig párosítjuk Androidos telefonunkkal vagy IPhone-nunkkal, valósággal életre kel! A BB-8 legnagyobb érdekessége, hogy a feje nem csatlakozik a testéhez, egyszerűen csak az “erő” tartja a helyén, azaz a mágneses erő. Természetesen mozgatni is tudja, és ettől lesz igazán személyisége. Bár nincs a fejében kamera, mégis azonnal meggyőzött minket, ahogy ránk néz, egyszerűen hihetetlenül aranyos teremtés. Miután egy belső kis leddel bekalibráljuk, hogy merre van az előre irány, minden probléma nélkül irányíthatjuk a telefonunkkal.
a feje nem csatlakozik a testéhez,
egyszerűen csak az "erő" tartja a helyén,
Mire képes a BB-8 robotunk?
A sebességére sem lehet panasz, sőt, igazából a BB-8 elképesztő gyorsan képes haladni. Kis gyakorlás után, visszafogott sebességgel gond nélkül tudjuk navigálni, miközben körülötte garantáltan mindenki mosolyra húzza a száját. Ugyancsak az alkalmazás segítségével lehetőségünk van érzelmeket is kimutatni a BB-8-tel. A fejével tud bólogatni, vagy akár megrázni azt, és örömre illetve riadalomra is képes egyetlen gombnyomásra. De itt még nincs vége a lehetőségeknek. Akár hangvezérléssel is irányíthatjuk a droidunkat. Persze csak angolul, de ha azt mondjuk neki, hogy "BB-8 move forward", akkor szépen elindul előre, de parancsszóra akár el is tud aludni, vagy elmondja, hogy épp milyen hangulatban van.
"igazából a BB-8 elképesztő gyorsan képes haladni."
BB8 mozgásban
Az egyik legjobb funkciója a Patrol mode. Ha ezt az üzemmódot választjuk, a BB-8 őrző-védő módba vált, és elkezd őrjáratozni a szobában. Persze egy darabig néha nekimegy a falaknak, amit hangos nemtetszéssel jelez, de egy idő után megtanulja, hogy hol helyezkednek el a tárgyak, és nem megy többé arra.
"Persze egy darabig néha nekimegy a falaknak,
amit hangos nemtetszéssel jelez"
BB-8 adndroid vezérlés
BB-8 apple vezérlés
A BB-8 képes holografikus üzenetek közvetítésére is.
Ám ezzel még mindig nincs vége. A BB-8 képes holografikus üzenetek közvetítésére is. Persze csak a kiterjesztett valóság segítségével, vagyis a felvett üzeneteket a telefonunk kijelzőjén keresztül láthatjuk. Rövid videókat vehetünk fel az előlapi kamerával, amelyeket vissza tud játszani, ha a telefon hátoldali kameráját a droidra irányítjuk.
"BB-8 igazából egy guruló, tömény cukiság"
A fenti funkciókat összefoglalva, a SPHERO BB-8 igazából egy guruló, tömény cukiság. Sőt, még akkor is szuperaranyos, ha csak a dokkolón üldögél, miközben tölti magát és nézelődik, illetve magyaráz magában. Ha már a töltésnél tartunk, a BB-8 elég jól bírja. Három óra alatt teljesen feltöltődik, és egy órát játszhatunk vele, ami több mint elegendő – a következő feltöltésig persze.
BB-8 adta át a FEIL Gyémántgyűrűt
a negyedik nyertesnek, Diánának...
Azon kívül, hogy természetesen a FEIL csapata is egytől egyig nagy rajongója a kultfilmnek, és különösen a kis droidnak, BB-8 a FEIL budapesti Exkluzív Bemutatótermében is tiszteletét tette. Ugyanis ő adta át a FEIL Gyémánt Karácsonyában az utolsó, negyedik nyertesnek, Lakatos Diánának a különleges, kék színű, szív alakú gyémántköves gyűrűt!
BB8 és Diáná
"a kis droidunk ez után sem tétlenkedett"
Persze, a kis droidunk ez után sem tétlenkedett, lelkes járőrözés közben nézegette és ellenőrizte a csillogó-villogó FEIL gyűrűket a vitrinben, ismerkedett a gyémántokkal, sőt, még egy aranytömb tetejére is felcsücsült.
BB8 és a gyűrűk
És ez még nem minden…!
A FEIL Nyereményjátékának keretén belül
mi kisorsoltuk a cuki droidot!
A Nyereményjáték december 8-án indult, és a közel 60.000 Ft értékű távirányítású robotot azon Ügyfeleink között sorsoltuk ki, akik december 30-án éjfélig leadták rendelésüket bármilyen FEIL Arany Gyűrűre. A sorsolást közjegyző jelenlétében, 2016. január 4-én tartottuk.
BB8 Robotot - Nyereményjáték!
A szerencsés nyertes József már át is vette nyereményét...
József már át is vette nyereményét Feil Róberttől budapesti Exkluzív Bemutatótermünkben, ahol, miután Róbert megmutatta a szerencsés nyertesnek, miként keltse életre a kis robotot, József lelkesen ki is próbálta, hogyan működik a BB-8. Szemmel láthatóan hamar jó barátság alakult ki közöttük, rövid idő múlva József már nagyon ügyesen navigálta a kis droidot, még a vitrinnek sem ütközött neki. :) Gratulálunk Józsefnek!
A szerencsés BB8 nyertes
József a BB8 nyertese
József lánykérése fülbevalóval…?
Mint kiderült december 30-a óta már boldog vőlegénynek mondhatja magát. Kedvesével nem rég költöztek új házba, és ennek az időszaknak a lezárásaként – illetve megkoronázásaként – szerette volna megkérni a kezét. József így aznap gyertyafényes, romantikus vacsorát készített, és egy apró, masnival átkötött dobozkát is az asztalra helyezett… amelyben azonban gyűrű helyett egy pár fülbevaló lapult. József ugyanis úgy gondolta, egy kicsit megtréfálja Kedvesét, és a Karácsonyi Akciónk keretén belül tőlünk ajándékba kapott ezüst fülbevalót rejtő díszdobozt rakta ki Párja elé az asztalra. A vacsora végeztével máris buzdította Kedvesét, hogy nézze meg a dobozkát. Párja, aki titkon már számított a lánykérésre, először nem tudta mire vélni a dolgot, de azért felpróbálta a fülbevalót. József ekkor azonban Kedvese nagy meglepetésére mégis térdre ereszkedett, és az "igazi ajándékkal", egy gyönyörű FEIL eljegyzési gyűrűvel megkérte Szerelme kezét.
József és a Párja
Megosztom a Facebookon
Reméljük, hasznosnak találtad cikkünket!
Ha igen, akkor ajánljuk figyelmedbe az
alábbiakat is!
Olvass tovább!
FEIL Star Wars Nap
ROHAMOSZTAGOS ADTA ÁT A GYÉMÁNTGYŰRŰT
FEIL Star Wars Nap
"a rejtélyes Rohamosztagos békés szándékkal érkezett"
December 15-én kedden, 3 nappal a legújabb Star Wars film bemutatója előtt hihetetlen látványban lehetett részük a budapesti Gaál Mózes utca járókelőinek. A FEIL Karikagyűrű Gyártó Exkluzív Bemutatótermét ugyanis hirtelen egy valódi Birodalmi Rohamosztagos szállta meg sugárvetőjével a jelen lévők legnagyobb döbbenetére és izgalmára.
FEIL Star Wars Nap