FEIL Tudásanyagok

 

Tisztelt Érdeklődő!

Ezen az aloldalon található cikkek, tudásanyagok már több mint 3 évesek. A bennük található információk mostanra érvényüket veszthették.
A friss anyagokat ide kattinva érheted el.

4 tipp gyémántvásárláshoz, hogy biztos ne csapjanak be!

Tény, hogy egy gyémánt vásárlásához a gyakorlati tényezőkön túl számos érzelmi faktor is társul, hiszen mi lehetne kifejezőbb módja örökké tartó szerelmünknek, mint egy gyémántköves gyűrű? Egy gyémánt vásárlása azonban nemcsak érzelmileg, de anyagilag is jelentős eseménynek számít, az átlagember pedig nem feltétlenül tudja, hol és egyáltalán hogyan fogjon hozzá a gyémántvásárláshoz. Ezért érdemes az alapokkal kezdeni, és egy általános tudásra szert tenni ezekkel a különleges drágakövekkel kapcsolatosan.
4 tipp gyémántvásárláshoz, hogy biztosan ne verjenek át!
1. Határozzuk meg a költségkeretet!
Határozzuk meg a költségkeretet!
A cél természetesen nem más, mint megtalálni a lehető legjobb, költségvetésünknek megfelelő gyémántot.
Az első, és egyben kétségkívül a legkritikusabb lépés meghatározni egy költséghatárt, amelyből gazdálkodhatunk.
Miután ezzel megvagyunk, máris kezdhetjük szemügyre venni a "4 C"-t, azaz a karátszámot (carat), a színt (color), a tisztaságot (clarity) és (főként!) a metszési, csiszolási fajtákat (cut), majd eldönteni, hogy ezek mely kombinációja a legfontosabb a számunkra.
Tény: a nők 70%-ának legalább olyan fontos a gyémánt formája, mint a karátszám!
2. Döntsük el, mekkora gyémántot szeretnénk!
A gyémánt karátszáma, illetve mérete az a tényező, amely a legtöbb vásárlónál az első helyen szerepel.
Döntsük el, mekkora gyémántot szeretnénk!
Természetes, hogy minél nagyobb drágakövet szeretnénk, ám az okos vásárlók mégis inkább feláldoznak néhány karátszámot a jobb minőségért – hiszen e két tényező nem feltétlenül jár együtt.
Jó ötlet, ha olyan előnyös csiszolású gyémántot választunk - mint például a szív vagy az ovális forma -, amelyek alakjuknak köszönhetően nagyobbnak látszanak, mint amekkorák valójában, illetve léteznek olyanok is, amelyek több fényt képesek átengedni magukon.
3. Válasszuk ki a legideálisabb formájú követ!
Kétségtelen, hogy a kiválasztott gyémántforma nagyrészt az egyén saját stílusának, személyes ízlésének függvénye.
A két legnépszerűbb alak a klasszikus, kör alakú briliáns, amelyet a négyzetes hercegnő forma (princess) követ a sorban.
Az egyik ok, amiért a hercegnő gyémántok manapság ilyen népszerűek, hogy gyakran olcsóbbak, mint egy hasonló méretű és minőségű kerek gyémánt.
Válasszuk ki a legideálisabb formájú követ!
Rajtuk kívül természetesen sok egyéb különleges forma létezik, amelyeket "fancy" formájú gyémántokként is emlegetnek, amelyek közül végül mindenki megtalálhatja a saját stílusának megfelelőt.
4. Figyelj a gyémánt színére és tisztaságára!
Figyelj a gyémánt színére és tisztaságára!
A gyémánt színe a drágakő szemmel is jól látható árnyalatára utal, a tisztaság pedig annak a mértéke, hogy az esetleges hibák, foltok és zárványok mennyire észlelhetőek a gyémántban. A legdrágábbak (és legritkábbak) a teljesen fehér kövek, illetve a különböző színes gyémántok: a pink, a kék és a zöld. Amikor a gyémántokat befoglalják a gyűrűbe, máris másképp érzékeljük a színüket, mintha csak egy fehér háttér előtt nyugvó gyémántot néznénk.
Ezért a kő mellett a foglalási típus kiválasztása is meghatározó jelentőséggel bír az összhatás tekintetében.
Azt pedig minden esetben tartsuk szem előtt, amikor gyémánt készülünk vásárolni, feltétlenül vizsgáljuk meg a gyémánthoz tartozó, annak eredetiségét bizonyító tanúsítványt, azaz a Certificate-et, illetve kérjük ki akár több szakértő véleményét is!
Megosztom a Facebookon
Reméljük, hasznosnak találtad cikkünket!
Ha igen, akkor ajánljuk figyelmedbe az
alábbiakat is!
Olvass tovább!
Megosztom a Facebookon