5% Kedvezményt Ajándékozunk Neked, ha most időpontot foglalsz! Elfogadom az ajándékot!

Feil logo
Keresés
Keresés
Pasted image 0 5

Gyűrűméret lebukás nélkül

„A szerelmem a létező legkisebb gyűrűvel kérte meg a kezem, és most nem a gyémánt méretére gondolok! Még a kisujjamra is kicsi lett volna! Amikor megkérdeztem, hogyan sikerült ennyire mellé lőnie, azt mondta, hogy nem érti, mert az ékszerdobozomból csente el az egyik régi gyűrűmet. Aztán amikor megmutatta, leesett, hogy mi történt. Egy karika fülbevalót hitt gyűrűnek!”

Lánykérés

Urak, ha nem szeretnétek hasonló kátyúba kerülni, amikor Kedvesetek gyűrűméretét igyekeztek megszerezni, és nem akartok pironkodni a lánykérésnél, mert lötyög, vagy ne talán szorul az álomgyűrű párotok ujján, akkor ez a cikk Nektek szól!

A tökéletes gyűrű megtalálása mellett a méret meghatározása a legsarkalatosabb kérdés a lánykérésnél, igazi kihívás a férfitársadalom számára.

Az ideális gyűrűméretről néhány szóban…

Fontos, hogy megtaláld azt a méretet, amelyik a legjobban illik partnered számára, és megfelel az élete különböző pillanatainak. A megfelelő méretű gyűrű a stabilitás és az egyensúly kulcsa.” – osztotta meg velünk Feil Róbert.

Feil Róbert eljegyzési gyűrűméret paletta

Mivel sok hölgy ujja a bütyök résznél vastagabb, míg az ujj felső részének átmérője kisebb, elengedhetetlen figyelembe venned, hogy a méret akkor jó, hogy ha lefelé húzva a gyűrűt enyhén megakad, ellenáll, mégis viszonylag könnyen levehető.

Az ujjad méretét számos egyéb tényező is befolyásolhatja, amik egyénenként is változók lehetnek, pl. a fogyás, hízás, vízmegtartó képesség, a végzett (fizikai) munka, illetve a hideg és a meleg hőmérséklet, valamint a hőtágulás is. Míg nyáron, vagy az intenzív mozgás hatására az ujjak némileg megdagadnak, addig hidegben „keskenyebbek”. Ezért mi mindenképpen azt ajánljuk, hogy ha csak lehet, átlagos „szobahőmérsékleten történjen az ujj méretének meghatározása.

Ráadásul a két kéz azonos ujjának mérete is gyakran eltérő, jobbkezeseknél általában a jobb kéz ujjai, míg balkezeseknél a bal kéz ujjai az erősebbek. Ez a tényező akkor okozhat némi problémát, amikor a nagy napot követően átkerül a gyűrű a bal kézről a jobbra – persze ez nem kőbe vésett szabály, manapság meglehetősen rugalmasak a lehetőségek a gyűrű(k) házasság utáni viselésére.

Néhány aranyszabály a gyűrűméretről…

A gyűrűméret levétele, hogyha meglévő gyűrűvel „dolgozol”, a gyűrű belső átmérője alapján történik, amelyet mm-ben adunk meg.

Természetesen a gyűrű belső kerületét is lemérheted, de a legtöbb esetben egyszerűbb és gyorsabb az átmérőt meghatározni.

Még macerásabb a leendő ara gyűrűsujjának kerületének lemérése, ám ezt szinte végképp lehetetlen feladat feltűnés nélkül kivitelezni.

A magyar gyűrűméretet (vagyis a gyűrű belső kerületét) egyébként úgy kaphatjuk meg, ha a kapott belső átmérőt (mm) megszorozzuk „Pí”-vel, azaz 3,14-gyel.

Szakértő kollégáink természetesen az átmérő alapján pillanatok alatt pontosan meghatározzák a gyűrűméretet, így jobb, ha a kapott mm-ről tájékoztatjuk őket.

A tökéletes gyűrűméret

Kép: Ne csak a méretet, de párod ízlését is ismerd meg.

1 híján 10 remek módszer, hogy megkaparintsd a hőn áhított gyűrűméretet

Lássuk tehát a gyűrűméret megszerzésének legjobb módszereit, amelyek között ki-ki megtalálhatja a neki leginkább testhezálló/legkevésbé lebukásveszélyes lehetőséget!

A legideálisabb, ha rendelkezel egy tolómérővel, amivel könnyedén és századmilliméter pontosan meg tudod mérni a gyűrű belső átmérőjét. Ügyelj arra, hogy mindenképpen a gyűrű BELSŐ átmérőjét mérd meg, és ha lehetséges, akkor olyan időpontban végezd mindezt, amikor a párod nincs otthon!

Bónuszként pedig ez a néhány módszer abban is segítséget nyújt, hogy ne csak a méretet, de párod ízlését is sikeresen megismerd!

  1. Mérd meg párod gyűrűjét tolómérővel!
Gyűrűméret mérő tolómérő

Kép: Gyűrűméret tolómérővel.

Mi ezt a verziót tartjuk a legjobbnak. A legideálisabb, ha rendelkezel egy tolómérővel, amivel könnyedén és századmilliméter pontosan meg tudod mérni a gyűrű belső átmérőjét.

Ügyelj arra, hogy mindenképpen a gyűrű BELSŐ átmérőjét mérd meg, és ha lehetséges, akkor olyan időpontban végezd mindezt, amikor a párod nincs otthon!

Lebukásveszély 1-10-es skálán: 4.

  1. Csenj el egy gyűrűt! 

Kép: Elcsent gyűrű lemérése.

Ez az egyik legjobb módja a tökéletes méret megszerzésének, hiszen konkrétan mi, szakemberek tudjuk megmérni a hölgy gyűrűjét. Azonban, ha kedvesed gyakran viseli az adott gyűrűt, és elviszed otthonról, feltűnhet számára, hogy hiányzik.

Extra tippünk: ügyelj rá, hogy amikor elcsened a gyűrűt, párod ne tartózkodjon a közelben, illetve minél rövidebb ideig legyen nálad a gyűrű, hiszen annál kisebb a lebukás esélye. A legjobb, ha olyan gyűrűre esik a választásod, amelyet ritkábban visel.

Lebukásveszély 1-10-es skálán: 5.

Az ujjméret rejtélye ingyenes e-könyv a tökéletes gyűrűméret megtalálásához
  1. Mérd meg párod méretét ujjmérővel! (Multisizer)

Mérd hozzá párod gyűrűjét közvetlenül az általunk ingyenesen küldött ujjmérő eszközhöz, azaz a Multisizer-hez!

Ne feledd, a gyűrű belső átmérőjére van szükség! A legideálisabb, ha akkor végzed a mérést, amikor párod nincs a közelben!

Lebukásveszély 1-10-es skálán: 3. 

  1. A próbálás

Kép: Gyűrűméret baráti segítséggel.

Ha kedvesed egyik barátnőjét most jegyezték el, kérd meg az illetőt, hagyja, hogy párod felpróbálja a gyűrűjét. Ez már önmagában meglehetősen pontos kiindulási alapot ad Neked az elinduláshoz a méretet illetően.

Másrészt kiváló alkalom arra is, hogy kiderüljön (természetesen négyszemközt), mit gondol párod a barátnője gyűrűjéről, ez által Te is iránymutatást kapsz, milyen gyűrűt képzel el magának a kedvesed.

Lebukásveszély 1-10-es skálán: 2.

  1. Mérd meg párod gyűrűjét vonalzóval!

Kép: Hatékony mérés vonalzóval.

Vonalzó esetén precízen illeszd rá a gyűrűre az eszközt, és próbáld meg a lehető legpontosabban leolvasni a gyűrű belső átmérőjének értékét. Természetesen az legjobb, ha kedvesed ebben az esetben is házon kívül tartózkodik.

Lebukásveszély 1-10-es skálán: 4.

  1. Hasonlítsd össze az ujjaitokat! 
Szerelem

Kép: Gyűrűméret összehasonlítás alapján.

Ez az eljárás egy kicsit nehézkesebb, de ha végképp reménytelen a helyzet, próbáld csak ki! Amikor éppen kedvesed kezét fogod, figyeld meg, hogy az ő gyűrűsujja esetleg hasonló-e méretben a Te egyik ujjadhoz!

Például lehetséges, hogy az ő gyűrűsujja nagyjából akkora, mint a Te kisujjad! Ezt az eljárást nem mondanánk fantasztikusan pontosnak, de minél több információd van az ujjméretéről, annál közelebb vagy a célodhoz! 

Lebukásveszély 1-10-es skálán: 6.

  1. Kérdezd meg a párodat!
Közös program lánykérés előtt

Kép: Közös megbeszélés.

Vannak emberek, akik a nehezebb utat választják az életben, míg mások teketóriázás nélkül a lényegre térnek. Ha Te és a kedvesed már korábban is beszéltetek eljegyzésről, egyenesen kérdezd meg, mekkora az ujjmérete!

A modern kor párjainál egyáltalán nem ritka, hogy mielőtt véglegesen elköteleződnek egymás iránt, alaposan körül járják egymás közt a témát, kitérve a lehetséges eljegyzésre, illetve házasságra is. Így amikor legközelebb beszélgettek a házasságról, mindenféle különösebb körítés nélkül kérdezd meg.

Ráadásul két legyet üthetsz egy csapásra, hiszen a beszélgetést terelheted úgy is, hogy az ujjmérettel együtt az is kiderüljön, milyen stílusú, fazonú gyűrűt képzel el magának kedvesed!

Ne aggódj, ettől még ugyanúgy élhetsz a lánykérésnél a meglepetés erejével! Elvégre nem tudja, mikor fogod megkérni a kezét, vagy, hogy hogyan! Ha pedig ő sem tudja a méretét, akkor együtt könnyedén megtudhatjátok, ha megrendelitek tőlünk ingyenes ujjmérőnket (Multisizer)!

Lebukásveszély 1-10-es skálán: 5.

  1. A csali-vásárlás
Egy pár vásárol

Kép: Gyűrűméret megszerzése taktikusan.

Kedvesed kifogástalan ízlésében bízva, illetve erre hivatkozva hívd el magaddal egy ékszerboltba, mondván, egy új órára vágysz. Ő persze örömmel fog elkísérni téged, és egy kis szerencsével előbb-utóbb maga is nézelődni kezd az ékszerek és gyűrűk között. Innen pedig már csak egy lépés a próbálás, azaz a méret leleplezése!

Sőt, nagy valószínűséggel arra is fény derül, milyen stílusú gyűrűk keltik fel az érdeklődését.

Lebukásveszély 1-10-es skálán: 4.

  1. A „vicces tény” teszt
Eljegyzés

Kép: Gyűrűméret megszerzése mókásan.

Nem tudod elcsenni a gyűrűjét? Mondd neki, hogy hallottál egy vicces tényt, miszerint, ha az ember cipőméretét megszorozzuk kettővel, majd kivonunk belőle húszat, akkor megkapjuk a gyűrűsujj méretét. Hagyd, hogy végig gondolja magában, és kiszámolja, helyes-e az állítás.

Biztos lehetsz benne, hogy ennek eredményeképp valószínűleg maga fogja közölni veled, hogy valójában mekkora az ujjmérete.

Megjegyeznénk, hogy ez az egyenlet valószínűleg nem működik, ugyanakkor ügyesen felhasználható, hogy ő maga beszéljen a gyűrűméretéről anélkül, hogy megneszelné, hogy szeretnéd meglepni egy eljegyzési gyűrűvel.

Végszóként…

Reméljük, hasznosnak találtátok ötleteinket! Végezetül szeretnénk megnyugtatni minden Úriembert, hogy akkor sem kell kétségbe esni, ha a fenti praktikák bevetése ellenére mégsem passzol elsőre tökéletesen az álomgyűrű, hiszen a nálunk vásárolt eljegyzési gyűrűk esetén ingyenes méretkorrekciót biztosítunk.

Feil csapata

Azzal sincs gond, ha most még ismeretlenül vágsz bele a kiválasztásba, hiszen egyikünk sem született profi eljegyzési gyűrű szakértőnek.

Szeretnék egy kis betekintést nyújtani az ékszerek titkos világába, így most ide kattintva a Tiéd lehet egy ingyenes tudásanyag, amellyel játszva felkészülhetsz a nagy napra.

Lebukásmentes gyűrűméret megszerzést kívánunk! Ha sikeresen túljutottál ezen a kihíváson akkor szeretettel várunk bemutatótermünkbe! 

Kattints ide és foglald le időpontodat még ma egy személyes konzultációra!

Kapcsolodó blogbejegyzések

Kövesd blog oldalunkat ahol hasznos és színes cikkeket olvashatsz az ékszerek világáról!

Legyen felkészült

Kérje ingyenes tudásanyagainkat!

Feillogokek
Ez a webáruház sütiket (cookie-kat) használ! A sütik elengedhetetlenek a weboldal megfelelő működéséhez és az anonim, felhasználói szokásokkal kapcsolatos adatok gyűjtéséhez, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk Önnek. A sütik kezeléséről további részleteket a tájékoztatóban olvashat. A webáruház használatának folytatásával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába és az adatkezelési irányelveinkben foglaltakba.
0
Kosarad
  • A kosarad jelenleg üres.