Keresés
Keresés
gyűrűméret

Gyűrűméret lebukás nélkül

„A szerelmem a létező legkisebb gyűrűvel kérte meg a kezem, és most nem a gyémánt méretére gondolok! Még a kisujjamra is kicsi lett volna! Amikor megkérdeztem, hogyan sikerült ennyire mellé lőnie, azt mondta, hogy nem érti, mert az ékszerdobozomból csente el az egyik régi gyűrűmet. Aztán amikor megmutatta, leesett, hogy mi történt. Egy karikafülbevalót hitt gyűrűnek!” Fókuszban tehát a gyűrűméret!

Kellemetlennek hangzik, igaz? Leendő vőlegények, le merjük fogadni, hogy ezt a szituációt mindenképp elkerülnétek, amikor Kedvesetek gyűrűméretét igyekeztek megszerezni, és nem akartok pironkodni a lánykérésnél, mert lötyög, vagy ne talán szorul az álomgyűrű párotok ujján.

A tökéletes gyűrű megtalálása mellett a méret meghatározása a legsarkalatosabb kérdés a lánykérésnél, igazi kihívás a férfitársadalom számára.

A szerelem gyűrűje - ingyenes e-könyv

Az ideális gyűrűméret – Ismertető Feil Róberttől

Nem csak az ideális gyűrűméret megtalálása, hanem annak a meghatározása is kihívást jelenthet. Most azonban Feil Róbert hasznos tippekkel látja el a leendő vőlegényeket, miként is érdemes nekikezdeni a nagy feladatnak!

“Mivel sok hölgy ujja a bütyök résznél vastagabb, míg az ujj felső részének átmérője kisebb, elengedhetetlen figyelembe venned, hogy a méret akkor jó, hogy ha lefelé húzva a gyűrűt enyhén megakad, ellenáll, mégis viszonylag könnyen levehető.”

Azonban ez még nem minden – Feil Róbert felhívja a figyelmet arra, hogy a gyűrű méretének lehet több befolyásoló tényezője is.

“Az ujj méretét számos egyéb tényező is befolyásolhatja, amik egyénenként is változók lehetnek, pl. a fogyás, hízás, vízmegtartó képesség, a végzett (fizikai) munka, illetve a hideg és a meleg hőmérséklet, valamint a hőtágulás is. Míg nyáron, vagy az intenzív mozgás hatására az ujjak némileg megdagadnak, addig hidegben „keskenyebbek”. Ezért mi mindenképpen azt ajánljuk, hogy ha csak lehet, átlagos „szobahőmérsékleten történjen az ujj méretének meghatározása.”

Sőt, még a jobb és bal kéz között is lehetnek eltérések.

“Ráadásul a két kéz azonos ujjának mérete is gyakran eltérő, jobbkezeseknél általában a jobb kéz ujjai, míg balkezeseknél a bal kéz ujjai az erősebbek. Ez a tényező akkor okozhat némi problémát, amikor a nagy napot követően átkerül a gyűrű a bal kézről a jobbra – persze ez nem kőbe vésett szabály, manapság meglehetősen rugalmasak a lehetőségek a gyűrű(k) házasság utáni viselésére.”

“Az eljegyzési gyűrű kiválasztásánál összességében érdemes tehát a bal kéz gyűrűsujját figyelembe venned, mivel tradicionálisan ide kerül fel a gyűrű az igen kimondásakor, és kedvesed a házasság után, a későbbiekben is nyugodtan viselheti továbbra is ugyanezen az ujján.”

Feil studios fotozas2021 5089 web

Néhány aranyszabály a gyűrűméretről…

A gyűrűméret levétele, hogy ha meglévő gyűrűvel „dolgozol”, a gyűrű belső átmérője alapján történik, amelyet mm-ben adunk meg.

Természetesen a gyűrű belső kerületét is lemérheted, de a legtöbb esetben egyszerűbb és gyorsabb az átmérőt meghatározni.

Még macerásabb a leendő ara gyűrűsujjának kerületének lemérése – feltűnés nélkül meg pláne… 

A magyar gyűrűméretet (vagyis a gyűrű belső kerületét) egyébként úgy kaphatjuk meg, ha a kapott belső átmérőt (mm) megszorozzuk „Pí”-vel, azaz 3,14-gyel.

Szakértő kollégáink természetesen az átmérő alapján pillanatok alatt pontosan meghatározzák a gyűrűméretet – ne aggódj, neked elég a mm-ről tájékoztatnod őket. 🙂

9 remek módszer a gyűrűméret megszerzésére

Lássuk tehát a gyűrűméret megszerzésének legjobb módszereit, amikhez szakértői lebukásveszély-skála eredmények is társulnak!

A legideálisabb, ha rendelkezel egy tolómérővel, amivel könnyedén és századmilliméter pontosan meg tudod mérni a gyűrű belső átmérőjét. Ügyelj arra, hogy mindenképpen a gyűrű BELSŐ átmérőjét mérd meg, és ha lehetséges, akkor olyan időpontban végezd mindezt, amikor a párod nincs otthon!

Bónuszként pedig ez a néhány módszer abban is segítséget nyújt, hogy ne csak a méretet, de párod ízlését is sikeresen megismerd!

1.Mérd meg párod gyűrűjét tolómérővel!

Véleményünk szerint ez a verzió a legjobb. A legideálisabb, ha ezt a küldetést tolómérő segítségével hajtod végre, amivel könnyedén és századmilliméter pontosan meg tudod mérni a gyűrű belső átmérőjét.

Ügyelj arra, hogy mindenképpen a gyűrű BELSŐ átmérőjét mérd meg, és ha lehetséges, akkor olyan időpontban végezd mindezt, amikor a párod nincs otthon!

Lebukásveszély 1-10-es skálán: 4.

2.Csenj el egy gyűrűt! 

Egy másik bombabiztos módja a gyűrűméret megszerzésének, hiszen konkrétan mi, szakemberek tudjuk megmérni a hölgy gyűrűjét.

Azonban, ha kedvesed gyakran viseli az adott gyűrűt, és elviszed otthonról, feltűnhet számára, hogy hiányzik, erre mindenképp figyelj!

Extra tippünk: ügyelj rá, hogy amikor elcsened a gyűrűt, párod ne tartózkodjon a közelben, illetve minél rövidebb ideig legyen nálad a gyűrű, hiszen annál kisebb a lebukás esélye. A legjobb, ha olyan gyűrűre esik a választásod, amelyet ritkábban visel.

Lebukásveszély 1-10-es skálán: 5.

3.Mérd meg párod méretét ujjmérővel! (Multisizer)

Mérd hozzá párod gyűrűjét közvetlenül az általunk ingyenesen küldött ujjmérő eszközhöz, azaz a Multisizer-hez!

Ebben az esetben is a gyűrű belső átmérőjére van szükség. A legideálisabb, ha akkor végzed a mérést, amikor párod nincs a közelben!

Lebukásveszély 1-10-es skálán: 3. 

4.A próbálás

Ha kedvesed egyik barátnőjét most jegyezték el, kérd meg az illetőt, hagyja, hogy párod felpróbálja a gyűrűjét. Ez már önmagában meglehetősen pontos kiindulási alapot ad Neked az elinduláshoz a méretet illetően.

Másrészt kiváló alkalom arra is, hogy kiderüljön (természetesen négyszemközt), mit gondol párod a barátnője gyűrűjéről, ez által Te is iránymutatást kapsz, milyen gyűrűt képzel el magának a kedvesed.

Lebukásveszély 1-10-es skálán: 2.

5.Mérd meg párod gyűrűjét vonalzóval!

Meroeszkozok

Vonalzó esetén precízen illeszd rá a gyűrűre az eszközt, és próbáld meg a lehető legpontosabban leolvasni a gyűrű belső átmérőjének értékét.

Természetesen itt is az a legbiztosabb, ha akkor végzed ezt el, ha a párod nincs a közelben.

Lebukásveszély 1-10-es skálán: 4.

6.Hasonlítsd össze az ujjaitokat! 

Ez az eljárás egy kicsit nehézkesebb, de ha végképp reménytelen a helyzet, próbáld csak ki! Amikor éppen kedvesed kezét fogod, figyeld meg, hogy az ő gyűrűsujja esetleg hasonló-e méretben a Te egyik ujjadhoz!

Például lehetséges, hogy az ő gyűrűsujja nagyjából akkora, mint a Te kisujjad! Ezt az eljárást nem mondanánk fantasztikusan pontosnak, de egy körülbelüli képet viszont kaphatsz a kedvesed ujjméretéről – ami már egy erős kiindulópont!

Lebukásveszély 1-10-es skálán: 6.

7.Kérdezd meg a párodat!

Van az a helyzet, amikor fő az őszinteség: ha már a pároddal beszéltetek az eljegyzésről, netán tervezitek, akkor megkérdezheted őt, hogy mekkora az ujjmérete.

A modern kor párjainál egyáltalán nem ritka, hogy mielőtt véglegesen elköteleződnek egymás iránt, alaposan körül járják egymás közt a témát, kitérve a lehetséges eljegyzésre, illetve házasságra is. Így amikor legközelebb beszélgettek a házasságról, mindenféle különösebb körítés nélkül kérdezd meg.

Ráadásul két legyet üthetsz egy csapásra, hiszen a beszélgetést terelheted úgy is, hogy az ujjmérettel együtt az is kiderüljön, milyen stílusú, fazonú gyűrűt képzel el magának kedvesed!

Ne aggódj, az eljegyzés varázsa ettől még nem fog elveszni! Elvégre nem tudja, mikor fogod megkérni a kezét, vagy, hogy hogyan!

Lebukásveszély 1-10-es skálán: 5.

8.A csali-vásárlás

Kedvesed kifogástalan ízlésében bízva, illetve erre hivatkozva hívd el magaddal egy ékszerboltba, hogy segítsen neked kiválasztani valamit. Egy férfi lánc vagy egy óra a legkevésbé sem fog gyanakvást kelteni benne!

Ő persze örömmel fog elkísérni téged, és egy kis szerencsével előbb-utóbb maga is nézelődni kezd az ékszerek és gyűrűk között. Innen pedig már csak egy lépés a próbálás, azaz a méret leleplezése! Sőt, nagy valószínűséggel arra is fény derül, milyen stílusú gyűrűk keltik fel az érdeklődését.

Lebukásveszély 1-10-es skálán: 4.

9.A „vicces tény” teszt

Nem tudod elcsenni a gyűrűjét? Mondd neki, hogy hallottál egy vicces tényt, miszerint, ha az ember cipőméretét megszorozzuk kettővel, majd kivonunk belőle húszat, akkor megkapjuk a gyűrűsujj méretét. Hagyd, hogy végig gondolja magában, és kiszámolja, helyes-e az állítás.

Biztos lehetsz benne, hogy ennek eredményeképp valószínűleg maga fogja közölni veled, hogy valójában mekkora az ujjmérete.

Megjegyeznénk, hogy ez az egyenlet valószínűleg nem működik, ugyanakkor ügyesen felhasználható, hogy ő maga beszéljen a gyűrűméretéről anélkül, hogy megneszelné, hogy szeretnéd meglepni egy eljegyzési gyűrűvel.

A szerelem gyűrűje - ingyenes e-könyv

Néhány példa a való életből

Egy kis ráadásképp pedig ügyfeleink megosztottak velünk humoros, emlékezetes történeteket arról, hogy a párjuk miként csente el a gyűrűméretüket – ezeket pedig mi most veletek szeretnénk megosztani. Ki tudja, lehet valamelyik történet éppen téged fog meginspirálni?

Jani a következőképpen szerezte meg a barátnője ujjméretét:

„Mivel a párom egyáltalán nem hord gyűrűt, egy közös barátunkkal megbeszéltem, mondja azt a kedvesemnek, hogy az édesanyjával ránézésre megegyezik az ujjméretük. A barátom megkérte a párom, hadd mérje le az ujjméretét, mert szeretné az édesanyját meglepni egy gyűrűvel a születésnapja alkalmából. A barátnőm természetesen egyből, gyanakvás nélkül belement, nem is számított a lánykérésre. 

A gyűrűméretet így könnyedén megszereztem, az álomgyűrű megtalálásánál pedig jó támpontként szolgáltak a barátnőm meglévő ékszerei, illetve a FEIL szakemberei is nagy segítségemre voltak a választásnál.” (Jani, 24)

Andi a következő történetet osztotta meg velünk:

„Nekem a párom nagyon „direkt” volt utólag visszanézve. Elővett egy mérőszalagot (ami az építkezés miatt gyakran előkerült, így persze tiszta por volt :D) és elkezdett vele szórakozni. Játékból megmérte a bicepszét, a combját, a hasát, fejét, orrát, én meg néztem, mit művel, majd szólt, hogy most én jövök. Mondtam, na, azt már nem, még hogy a hasam méregesse! Gondolom, hasonló reakciót várt, ezért elkezdte a csuklóm, hüvelykujjam, gyűrűsujjam megmérni “játékból”.

Egy számot az összes közül biztosan megjegyzett, mert rá pár hétre megkaptam a csodaszép FEIL gyűrűmet. :)” (Andi, 26)

Rita a következőről számolt be:

„Egy családi rendezvényre kellett mennem, és én szokás szerint felvettem a két gyűrűmet, amit alkalmakkor hordok. Mire a párom előadta, hogy nem kéne, mert nem illik ilyen rendezvényre ilyen hivalkodó gyűrűben menni. Meglepődtem, mert az egyik gyűrűm se különösebben drága darab, de annyira meggyőzően adta elő, hogy illetlenség felvennem, hogy végül rávett, ne viseljem. Így otthon hagytam őket, így volt egy egész napja elvinni a FEIL-hez leméretni, majd megvenni. :)” (Rita, 28)

Feil Róbert eljegyzési gyűrű készletet mutat be

Reméljük, hogy ezen praktikák és tippek neked is sok segítséget nyújtanak majd a gyűrűméret megszerzésében, és sok sikert kívánunk a küldetéshez! 

Ha pedig a gyűrűméret esetleg túl szoros lesz, vagy túl nagy, aggodalomra semmi ok – segítőkész csapatunk azonnal készen áll arra, hogy a probléma minél előbb orvosolva legyen! A nálunk vásárolt gyűrűk esetében pedig ingyenes méretkorrekciót biztosítunk. Számunkra az eljegyzés egy felejthetetlen és szívhez szóló élmény, ami a legszebb ékszert érdemli.

Kapcsolodó blogbejegyzések

Kövesd blog oldalunkat ahol hasznos és színes cikkeket olvashatsz az ékszerek világáról!

Legyen felkészült

Kérje ingyenes tudásanyagainkat!

Feillogokek
Ez a webáruház sütiket (cookie-kat) használ! A sütik elengedhetetlenek a weboldal megfelelő működéséhez és az anonim, felhasználói szokásokkal kapcsolatos adatok gyűjtéséhez, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk Önnek. A sütik kezeléséről további részleteket a tájékoztatóban olvashat. A webáruház használatának folytatásával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába és az adatkezelési irányelveinkben foglaltakba.
0
Kosarad
  • A kosarad jelenleg üres.