Keresés
Keresés
A 11 legjobb lanykeres telen

A legjobb 10+1 lánykérés télen

Bár a tél az év leghidegebb időszaka, mégis talán a legtökéletesebb évszak ahhoz, hogy a romantika fellángoljon a párok között. Összebújunk a hidegben szerelmünkkel, miközben egy finom, forró italt kortyolgatunk a kandalló előtt, és lélekben elkezdünk készülődni a szeretet ünnepére, a Karácsonyra.

Pláne, ha a tél vastag hótakaróval köszönt be, akkor még a környezet és az időjárás is csak fokozza a romantikus légkört. Az ünnepek meghitt hangulata, a mindent átható szeretet ilyenkor arra készteti az embert, hogy átgondolja, mi is az igazán fontos az életben, és amikor felismeri, hogy ez a család és a szeretett személyek, akkor ráébred, mi is a következő lépés a család felé.

Karácsony, Mikulás, Szilveszter, vagy csak egy „egyszerű” téli este – bármelyik alkalmat tökéletessé tehetjük, hogy elhangozzon az a bizonyos kérdés.

Lánykérés a kandallónál

Ha a terveid között a lánykérés télen kap helyet, akkor gondold át, hogy a nagy kérdést egy eleve jeles napon – pl. Mikulás napján, Karácsonykor vagy Szilveszterkor – teszed fel, vagy inkább egy „átlagos” napot varázsolsz különlegessé.

Kétségkívül számtalan érv szól egy ünnepnapon történő lánykérés mellett, például, hogy ilyenkor összejön a család, így egyúttal az eljegyzéseteket is megünnepelhetitek szeretteitek körében. Azonban érdemes figyelembe venned, hogy ennek ellenére jó néhány hölgy (titkon) mégsem szeretné, hogy valamilyen konkrét alaklomhoz kötődjön a menyasszonnyá válása napja.

Ezért azt tanácsoljuk, gondold át, Kedvesed milyen személyiség, minek örülne igazán, és eszerint válaszd ki a nagy napot!

Tippjeink között így egyaránt találsz az ünnepnapokhoz kötődő lánykérési ötleteket, de olyanokat is, amelyeket jóformán bármelyik téli napon megvalósíthatsz.

Ha a „prózaibb” szempontokat nézzük, akkor a tervezés és az időbeosztás kapcsán is jó néhány érv szól a téli lánykérés mellett. Többek között, ha ekkortájt hangzik el a nagy kérdés, még bőven juthat idő egy következő évi nyári esküvő megszervezésére, amit ráadásul csak elősegítenek a különböző téli esküvőkiállítások, ahol a friss jegyespár csaknem az összes esküvő szolgáltatóval találkozhat, illetve egyeztethet.

Szóval, ha Te is téli lánykérést tervezel, íme, 10+ 1 remek ötlet, hogyan valósítsd meg!

1. Lovas szánon suhanva

Lánykérés lószánon suhanva

Remek téli program és nem mellesleg a hamisítatlan romantika megtestesítője egy lovas szános kirándulás, mintha csak egy filmben lennétek – pláne, ha Kedvesed egyébként is rajongója a lovaknak.

A téli erdőben a behavazott fák alatt suhanva, miközben forralt bort kortyolgattok egy termoszból, és egymáshoz bújtok – a meghitt hangulat máris adott, hogy feleségül kérd Szerelmed.

2. Egy kisállat segítségével…

Kiskutya a karácsonyfa alatt

Ha Kedvesednek egyébként is régi vágya egy cuki kisállat, egy kiskutya vagy egy macska, nincs is tökéletesebb alkalom a Karácsonynál, hogy megkapja tőled.

De még nagyobb lesz az öröme, ha az új kis kedvenc nyakában egy szalag lóg, amelyre előzőleg a gyűrűt erősítetted, ezzel a felirattal: Hozzám jönnél feleségül?

3. Ha a téli sportok szerelmesei vagytok

Lánykérés télen

Ha Kedveseddel mindketten odáig vagytok a különböző téli sportokért – legyen az síelés, szánkózás, vagy snowboard – akkor keresve sem találhatnál megfelelőbb időpontot a lánykérésre, mint egy téli „nyaralás”.

Inspiráció gyanánt, íme, kedves ügyfelünk, Regina története:

A kezemet síelés közben Ausztriában kérte meg a párom. Tudni kell rólunk, hogy nagyon szeretünk síelni és imádjuk a gőzgombócot. A barátom már az első nap megemlítette, hogy látott egy plakátot, amin azt írták, hogy a síelésünk utolsó napján, az egyik pályán „Germknödeltag” (Gőzgombóc Nap) lesz.

A párom azt mondta, hogy szerinte ez egy szabadtéri gőzgombóc fesztivál, ahol a pálya közepén lehet gőzgombócot enni. Mindenfajta gyanakvás nélkül, izgatottan vártam a Gőzgombóc Napot Kedden ebéd előtt szólt a párom, hogy kicsit előresíel, hogy foglaljon asztalt a Germknödeltag-ra, mert biztos sokan lesznek.

Hamar el is tűnt a látómezőmből, én pedig igyekeztem utána a korábban egyeztetett helyre. Egy picit haragudtam is rá, hogy otthagyott, mert hiába kerestem a fesztivált, nem találtam sehol.

Telefonos egyeztetetés után már odataláltam és megláttam őt egyedül, ahogy a pálya közepén vár rám. Kicsit kitakarták a fenyőfák, így csak akkor tárult a szemem elé a látvány, amikor odaértem. A fenyőfák mögött egy asztal is várt rám.

Szépen meg volt terítve, rajta egy kis terítővel, elegáns étkészlettel, egy üveg Chardonnay-vel, két borospohárral, ráadásul a háttérben a kedvenc romantikus számom ment, az Over the Rainbow. Egy pillanatra meglepődtem, nem ilyennek képzeltem a Germknödeltag-ot, azt hittem, hogy sok asztal lesz, csomó ember, esetleg egy sátor, de itt csak egy asztal volt és Ő.

Amikor lecsatoltam a lécemet odalépett hozzám a sármos mosolyával és azt mondta: „Hazudtam, nincs is Germknödeltag, ez igazából egy lánykérés!”. 🙂 Először szóhoz sem jutottam, annyira meglepődtem és meghatódtam. Amikor feltette a kérdést, meggyőző bólogatásokkal csak annyit tudtam mondani, hogy “Ühümm…”, nagyon zavarban voltam.

A síelők a lánykérést észrevéve, megálltak mellettünk és ujjongva, tapsolva nézték végig, ahogy a FEIL gyűrű az ujjamra kerül.

Gyorsan eszembe jutott, hogy nagyon jó lenne, ha valaki megörökítené ezt a gyönyörű pillanatot, és szóltam a páromnak, hogy csináljunk egy képet, mire ő csak az egyik irányba mutatott, és azt mondta: „Ott készülnek”. Mint kiderült a sípálya marketingese az egész lánykérést videóra rögzítette titokban és még jó néhány fényképet is készített.

“A lánykérés után, a kék pálya kellős közepén, hirtelen a világ legszerencsésebb emberének éreztem magam!”

4. Tedd fel a nagy kérdést egy csokor fagyöngy alatt!

Csók a fagyöngy alatt

Szinte az összes amerikai filmben fagyöngyöt aggatnak az ajtó fölé, ez Karácsonykor elmaradhatatlan kellék.

Közismert tény, hogy a fagyöngy alatt váltott csók rendkívül különleges, hiszen egy angolszász hagyomány szerint, aki fagyöngy alatt ad csókot kedvesének, annak szerelme örökké tart.

Szóval mi más is tehetne még romantikusabbá egy Karácsonyi lánykérést, mint egy csokor fagyöngy, amit könnyedén beszerezhetsz virágboltokban.

5. Ha látványos lánykérést tervezel…

Lánykérés a korcsolyapályán

Ha igazán nagyban gondolkodsz, és feltűnő, világra szóló lánykéréssel lepnéd meg Kedvesed, nincs is jobb módja, mint ha egy zsúfolt korcsolyapálya közepén váratlanul térdre ereszkedsz, és felteszed a nagy kérdést.

Ha még ennél is extravagánsabb vagy, kis szervezéssel előre bevonhatod tervedbe a többi jelenlévőt is (vagy Te magad szervezhetsz a helyszínre beépített embereket), és így a lánykérés akár egy táncos flashmob keretén belül is megvalósulhat.

6. Ragyogó fényekkel

Romantikus fények

Ha tél, akkor gyertyák, lámpások, mécsesek, szikrázó égősorok. Ez az időszak a fényekről szól, amiket tökéletesen segítségül tudsz hívni ehhez a fontos pillanathoz.

Sötétedés után hívd el Kedvesed egy romantikus erdei sétára. Előtte, néhány barát vagy családtag segítségével keressetek egy ösvényt, ami egy tisztásra vezet. A kiválasztott szakasz két oldalára helyezzetek el mécseseket (egy egyszerű befőttes üveg remek szolgálatot tehet), amik gyönyörűen beragyogják az utat. És hogy mi várja végül Kedvesed a tisztáson?

A lehetőségeknek csak a fantáziád szab határt: mécsesekből kirakott szív, vagy a hóba beleírva a nagy kérdés, esetleg egy romantikus vacsora (persze ha nincs túl hideg).

Nekünk ez az egyik személyes kedvencünk, garantált, hogy bármelyik hölgy elolvad a gyönyörűségtől, ha ilyen látvány tárul a szeme elé.

7. Álcázd ajándéknak a gyűrűt!

Ajándék gyűrű

Klasszikus, de mindig a meglepetés erejével ható módszer, ha ajándéknak álcázod a gyűrűt, vagy egy másik ajándék mellé rejted el.

Akár a karácsonyfa ágára is rákötheted a dobozkát, vagy a fa alá is helyezheted, de talán még hatásosabb, ha egy nagyméretű dobozt kibélelsz rózsaszirmokkal, és a tetejére helyezed a kisebb, gyűrűt rejtő dobozt.

De az is nagyon ötletes, ha megbütykölsz (vagy Te magad készítesz) egy gömb alakú karácsonyfadíszt, és a két félgömb közé helyezed a gyűrűt. Az igen garantált!

8. Kérd meg a kezét egy hóember segítségével!

Szerelmes pár egy hóemberrel

Ha fehér a tél térdig érő hóval, rengeteg remek programot lehet csinálni a szabadban, pláne, ha Ti egyébként is a természet szerelmesei vagytok.

Kiránduljatok el a közeli erdőbe vagy parkba, szánkózzatok le egy domboldalon, majd építsetek hóembert, majd egy óvatlan pillanatban, amikor Szerelmed éppen nem figyel, húzd fel a gyűrűt a hóember orrára, esetleg nyomd a hóba a szeme helyére.

9. Téli tábortűz melegénél

Lánykérés a tábortűz mellett

Ki mondta, hogy tüzet rakni és a tűz felett sütögetni csak nyáron lehet? Télen talán még romantikusabb, hangulatosabb is egy tűzgyújtás, hiszen egy nagy pokróc alatt összebújva melegedhettek a simogató lángok fényében.

Hívd meg/el kedvesed egy téli tűzgyújtásra, gondoskodj sütögetni való finomságokról, forralt borról vagy meleg teáról, és egy alkalmas pillanatban tedd fel neki a nagy kérdést.

Hidd el, örökké emlékezni fog arra a meghitt pillanatra, amint a táncoló lángok fényében előtte térdelsz.

10. Amikor éjfélt üt az óra…

Lánykérés szilveszterkor

Az év utolsó napja kétségkívül népszerű apropó a lánykérésre.

Nem véletlenül: szilveszterkor feltenni ezt a fontos kérdést szimbolikus jelentőséggel bír, hiszen duplán is valami új kezdődik el a pár számára – egy új év, új lehetőségekkel, ahova immár jegyespárként lépnek át a szerelmesek.

Ha Te is erre napra időzíted a lánykérést, választhatod egy romantikus, óévbúcsúztató (de még inkább újév köszöntő) kettesben elköltött vacsora alkalmát, de akár egy fergeteges házibulit is, ahol a legjobb barátaitok vesznek körbe benneteket. Így a szilveszteri party egyben az eljegyzésetek megünneplésévé is avanzsálódhat.

1 tipp – A Mikulás ajándéka

Ha kedvesed még mindig gyermeki „rajongással” viseltetik december 6-a, Mikulás ünnepe iránt, és egyébként is meg szoktátok lepni egymást apró ajándékokkal ezen a napon, akkor ez a Te napod. Jó ötlet, ha vásárolsz (de akár varrathatsz is kifejezetten a Kedvesednek) egy szép, ízléses textil Mikulás csizmát, és ebben rejted el a gyűrűs dobozkát. Másik tippünk, ha Kedvesed már egyébként is teleaggatta a házat hasonló csizmácskákkal, az egyikbe csempészd bele a gyűrűt, majd hideg-meleg játékkal vezesd a meglepetése nyomára. Illetve „2 az 10ben” ajándék lehet, ha egy csinos, kötött, hosszú szárú zoknival leped meg párod Mikulás alkalmából (amilyenre már egyébként is régóta vágyakozik), és ebben helyezed el a dobozt. Így ő már az „első” ajándéktól is nagyon boldog lesz, pláne, ha kitapogatja, hogy valami más is lapul a zokniban…

Zoknik várják a Miklást a kandallón

Kapcsolodó blogbejegyzések

Kövesd blog oldalunkat ahol hasznos és színes cikkeket olvashatsz az ékszerek világáról!

Legyen felkészült

Kérje ingyenes tudásanyagainkat!

Feillogokek
Ez a webáruház sütiket (cookie-kat) használ! A sütik elengedhetetlenek a weboldal megfelelő működéséhez és az anonim, felhasználói szokásokkal kapcsolatos adatok gyűjtéséhez, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk Önnek. A sütik kezeléséről további részleteket a tájékoztatóban olvashat. A webáruház használatának folytatásával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába és az adatkezelési irányelveinkben foglaltakba.
0
Kosarad
  • A kosarad jelenleg üres.