FEIL Ékszer Logo
 
 

A kék és fehér gyémántokkal foglalt FEIL aranygyűrűt érő “mese”

Kisorsoltuk a különleges, kék és fehér gyémántokkal foglalt FEIL gyémántgyűrűt

Március 31-én lezárult az eddigi legnagyszabásúbb nyereményjátékunk, amelynek a tétje nem más volt, mint egy exkluzív, kék és fehér gyémántokkal foglalt FEIL gyémántgyűrű. A “Gyűrűmesék” egytől-egyig magával ragadóak voltak, ezért úgy döntöttünk, hogy nem csak a nyertes történetét osztjuk meg, hanem további három - nehezen - kiválasztottat is. Szeretettel gratulálunk a nyertesnek, a négy történethez pedig jó olvasást kívánunk!

Kék és fehér gyémánttal díszített gyémántgyűrű
Fődíjunk, a kék és fehér gyémántokkal foglalt FEIL gyémántgyűrű

Fődíjunk
a kék és fehér gyémántokkal foglalt FEIL gyémántgyűrű

A nyeremény gyűrű nem csak azért volt különleges, mert kék és fehér gyémántokkal készítettük el, hanem azért is, mert egy háromköves gyémántgyűrű, amelyet oldalt még több, kisebb gyémánt vesz körül, a gyémántgyűrűk között is rendkívülinek számít.

A gyűrű különlegességét tovább fokozza a három központi kő üzenete melyek a múltat, a jelent és a jövőt szimbolizálják a pár kapcsolatában, ezáltal a gyűrű rendelkezik azzal a képességgel, hogy akár egy egész történetet elmeséljen viselőjéről.

Schlosszer Tamás - a kék és fehér gyémántokkal foglalt FEIL gyémántgyűrű nyertese

Tamás lánykérése kis híján háromszor is meghiúsult, sőt, mondhatni maga az Ördög is lesben állt egy kavics formájában, hogy keresztbe tegyen a leendő vőlegénynek, ám a történet szerencsére végül mégiscsak “happy enddel” zárult…

Lánykérés (kis híján) az autószerelő műhely előtt

Sziasztok! Én a lánykérésünk kacifántos, vicces és megható pillanatait szeretném megosztani Veletek. Picit hosszú lesz, remélem, belefér minden. :)

Schlosszer Tamás a vőlegény

Hosszú hónapok óta tervezgettem a lánykérést és a Ti kollekciótok fogott meg a legjobban, így nyakamba vettem a várost és egy remek gyűrűrendeléssel tértem haza. A lánykérést a nyaralásunkkal összekötve terveztem a horvát tengerparton.

Bepakoláskor, ha tízszer nem ellenőriztem le, hogy a gyűrű biztosan megvan-e, akkor egyszer sem, olyan izgatott voltam. Másnap útnak is indultunk nyaralni és lányt kérni! A történetem itt kezd bonyolódni.

Az előttünk álló 600 kilométeres út első kilencven kilométerénél a kocsi váltója darabokra hullott. Laza tizenkét órás várakozás után úgy voltam vele, hogy ebből se nyaralás, se tengerparti lánykérés, se semmi nem lesz. Addigra már olyan elkeseredett voltam a tervek dugába dőlése miatt, hogy elszántam magam, megkérem Balatonföldváron, az autószerelő műhely előtt a kezét, nekem már minden mindegy alapon. Szerencsére nem sokkal rá kaptunk egy csere autót és útnak indultunk a nyaralásra.

Megvan az ideális helyszín, de...

Dulai Tímea a Menyasszony

Leértünk, mindenki örült, csodás tengerparti kilátás, hatalmas terasz, tehát minden a legideálisabb. Úgy terveztem, hogy az első napokban felfedezünk mindent a szigeten és írom magamban a listát, melyik helyszín jöhet szóba egy naplementés tengerparti lánykéréshez.

Harmadik napon már tudtam, melyik az ideális helyszín, így egész nap stresszben voltam. Elmentünk egy kora esti vacsorára egy kis étterembe, de alig tudtam magamba préselni az ételt. Párom meg is kérdezte, hogy: „Olyan feszült vagy! Van valami baj?”.

Megállás nélkül kattogott az agyam, hogy mit és hogyan szeretnék majd mondani, valamint azon, hogy pár óra, és ha minden jól megy, jegyesek vagyunk.

Ennek ellenére a legnagyobb higgadtsággal közöltem vele: „Semmi baj nincs Életem, csak olyan szép itt minden. Nem?" Sétáltunk egyet, ment le a nap és éreztem itt az idő. Kezemben egy üveg üdítő, meghúztam, mert a sivatag a számhoz képest egy kész oázis volt. Nagy levegő és belekezdtem a mondókámba. Itt jön a második fordulópont!

Az Ördög kavicsa avagy a lánykérés helyszíne

Fejben annyira összeszedtem mindent, hogy miről szeretnék beszélni, de szóban ez már nem ment. Éreztem, hogy a vázlatpontokból már nem lesz semmi, és rögtönöztem, ami amúgy is jól megy. Elmondtam, amit gondoltam, és egy szép sziklás terepen a naplementében letérdeltem, majd elővettem a gyűrűt. Itt jött a harmadik bonyodalom.

Csodás helyszín, de nem egy rövidnadrágot (és inget) viselő férfinek. A térdelést egy olyan kavicson sikerült megejteni, amit az Ördög évekig faragott a purgatóriumban, hogy ha lesz egy hülye, aki letérdel, az tutira könnyes szemekkel kérje meg kedvese kezét. Ha nem is feltétlen abban az értelemben, amire a lányok gondolnak. Nem akarok túlozni, de szó szerint kb. 1 centire belefúródott a térdkalácsomba, és lássuk be, ciki izegni-mozogni lánykérés közben.

Az Ördög kavicsa avagy a lánykérés helyszíne

Sokk után: IGEN!

Tetézve a privát kis bajomat, párom egy ideig fel sem fogta mi történik és csak nézett rám meg a gyűrűre, sőt, még megpróbált felsegíteni is."Úr Jézus! Hát ennyire béna voltam?" - gondoltam magamban. Nem is értettem, miért akar felsegíteni, mikor gyűrűvel a kezemben épp most kérem meg a kezét! Alig vártam a választ, mert hónapok óta stresszeltem, plusz ne felejtsük el azt a kavicsot sem, ami addigra összeforrt a térdemmel.

Sokk után: IGEN!

A lánykérés végül happy end-del zárult. Igent mondott a pár pillanatig tartó sokk után az a lány, akire nagyon sok évig vártam! Napokig nevettünk azon, hogyan nyújtotta kezét, hogy segítsen felállni, miközben én fél térden egy gyűrűt nyújtok át neki. :)

Immáron hét éve boldogok vagyunk, és ki merem jelenteni: a mai napig ugyanúgy szerelmes vagyok, talán még kicsit jobban is!

Eljegyzési gyűrű
Átadtuk a kék és fehér gyémántokkal foglalt FEIL gyémántgyűrűt

Tamás és Timi átvették nyereményüket, a kék és fehér gyémántokkal foglalt FEIL arany gyűrűt

Tamás menyasszonyával, Timivel érkezett budapesti Bemutatótermünkbe, hogy átvegyék a kék és fehér gyémántokkal foglalt különleges FEIL aranygyűrűt - hiszen Tamás természetesen a kedvesének szerette volna megnyerni az ékszert, amikor a történetét elküldte nyereményjátékunkra.

Amikor Feil Róbert átadta Timinek és Tamásnak a nyeremény gyűrűt, Timi boldogan mondta el többször is, hogy bár már a képeken is imádta a kék gyémántos szépséget, mégis sokkal gyönyörűbb élőben.

Timi azt is “megsúgta”, hogy mivel egy FEIL eljegyzési gyűrűje már van, erre a kék gyémántokkal foglalt, különleges FEIL gyűrűre egyfajta kabalaként fog tekinteni. Egyrészt mert elmondásuk szerint még sosem nyertek korábban semmit, másrészt a gyűrűt az eljegyzésük történetével nyerték, tehát mindenképpen különleges jelentőséggel bír a számára ez a különleges gyűrű.

Átadtuk a kék és fehér gyémántokkal foglalt FEIL gyémántgyűrűt

Ilona - Egy sorsszerű találkozás és szerelem története

Kevesen mondhatják el magukról, hogy még szinte gyerekként rátalálnak az igazira - nos, Ilonáék esetében ez történt.
Egy forró majális, egy zöld kisbusz és egy sorsszerű egymásra találás meséje ez.

Hiszel a szerelem első látásban, vagy sétáljak erre még egyszer? Nos, ha hiszitek, ha nem, az én esetemben pontosan így történt 2000 május 1-jén. Még csak 13 éves voltam. Apukám munkahelye majálist szervezett a dolgozói és családjaik számára. Ott láttam meg őt.

Abban a pillanatban, mint a villámcsapás hasított belém az érzés, és egy pillanatra mintha a jövő egy darabkája suhant volna el előttem. Emlékszem, Anyukám mellett sétáltam és izgatottan mutattam neki az akkor szintén 13 éves fiúra. “Anyu, nézd! Ő lesz a férjem és a gyerekeim apja!’ - mondtam neki, de ő csak mosolygott és és nem is figyelt tovább rám.

Ilona - Egy sorsszerű találkozás és szerelem története

Egész nap a fiú társaságát kerestem. Muszáj volt közel kerülnöm hozzá. Bár őt még inkább a tollasozás meg a focizás jobban lekötötte mint a lányok. Nem baj, így is jó, csak legyek vele. Eltelt a nap és legnagyobb bánatomra haza mentünk. Fájt, de bizakodó voltam. Tudtam, hogy találkozunk még.

Eltelt pontosan egy év. Újabb majális és én reménykedtem. Mikor megérkeztünk, kerestem őt, és mikor megláttam, megfogadtam, hogy nem hagyom futni.

Számomra idegenekkel beszélgetett, és mindig máshol volt. Nem tudtam, hogy hívjam fel magamra a figyelmet, de egyszer csak feltűnt, hogy ha kikerülök a látóköréből, akkor megkeres. Nem jött oda hozzám, csak figyelt, és én meg őt figyeltem. Kerülgettük egymást, végül nem bírtam tovább és megszólítottam. “Nem szeretek fiúkkal messziről szemezni!” - gyerekes és bugyuta megszólítás volt, de hirtelen ez bukott ki belőlem. De célt ért, meglepődött, kicsit meg is ijedt és remegő lábakkal odajött hozzám.

Onnantól egész délután beszélgettünk, vagy csak néztük egymást. Beültünk egy zöld kisbuszba a felnőttek és a tűző nap elől. Egyik alkalommal, mikor már sokadjára ment ki inni, úgy éreztem, hogy most vagy soha. Mielőtt kilépett volna a kisbuszból megfogtam a kezét és megcsókoltam.

Varázslatos volt, de ezt a gyönyörű pillanatot megtörte az a bosszantó helyzet, hogy az akkor még kicsike öcséink, akik együtt játszottak, megláttak minket és telekiabálták az egész parkot, hogy mi éppen csókolózunk. A szülei odahívták őt magukhoz és az enyémek is engem. Bár nem kaptam letolást, azért szégyelltem magam.

A vőlegény és a menyasszony

Később visszamentem a buszba. De nem hittem, hogy utánam jön. Elmélyültem a gondolataimban, és egyszer csak megjelent ő. Sohasem voltam olyan vörös, mint akkor, úgy elpirultam a történtek miatt. Ekkor visszakaptam a csókom. 8 hónapig voltunk együtt, aztán ő azt mondta, hogy ő neki ez még korai. Nem tudja összeegyeztetni a barátokat az iskolát és a családot a barátnőjével. Így szakítottunk.

Fájt! Piszkosul rosszul esett, de nem bántottam. Nem vagdalkoztam, hanem elfogadtam és úgy döntöttem, megvárom míg megérik rá. Egy év múlva újra együtt voltunk, majd megint szétmentünk. De megfogadtam, hogy egy év múlva újra az enyém lesz. Így történt.

Egy év múlva újra együtt voltunk. Ekkor már 17 évesek voltunk mindketten. Ez volt az utolsó. Nem szakítottunk többet. Azóta már a harmincat tapossuk, összeházasodtunk és megszületett a kislányunk is. Ez az én szerelem mesém.

István - A Valentin napi kék origami rózsák

István és Edit megható történetében ismét bebizonyosodik, hogy a boldogság sok nehézség után is ránk találhat, éppen akkor és ahogyan nem is várnánk.

Kedves Feil csapat, Mi még a párommal nem jutottunk el a lánykérésig, így a megismerkedésünkről szeretnék mesélni nektek, de talán jobb lesz, ha előtte kicsit bemutatom magunkat: Edit egy nagyon erős (és pici :) ) nő, aki leginkább a nagyanyjára hasonlít. Mindketten erős akaratúak és sok megpróbáltatást adott nekik az élet. Editnek nem volt könnyű a gyermekkora sem, de kétségtelen tény, hogy egy komoly betegség volt az, ami igazán próbára tette még megismerkedésünk előtt.

Miután hellyel-közzel sikerült felépülnie, Edit tulajdonképpen a munkájába menekült az emberekben való csalódásai miatt és persze, mert szerette/szereti, amit csinál. De ez a történet két szereplős lesz, így magamról is írnék pár mondatot: nekem ennél sokkal egyszerűbb életem volt (ezidáig ;) ), tanulhattam, amit szerettem és a munka világában nekem is úgy sikerült elhelyezkednem, hogy pontosan azt csinálhattam, amit szerettem. Én (is) a munkámat részesítettem előnyben, keveset, vagy még inkább semennyit se foglalkoztam a párkeresés projekttel.

A két rövidke bemutatkozás alapján talán sejthető, hogy keveset mozdultunk ki mindketten. Így hát mindketten kipróbáltuk az online társkeresést és a "nulladik" találkozásunk is itt történt.

Edit

2015 szeptemberében én épp kezdtem feladni a sok sikertelen levél írogatása után, de Edit - életében először - kezdeményezett és nyomott egy "tetszik" gombot az egyik képemre. (Nagy becsben van azóta is az a kép... ;) ) Innen indult egy beszélgetés és el is jutottunk az első randi kéréséig, annak ellenére, hogy Editről - a külsőjét illetően - nem tudtam többet, mint hogy 160cm magas...

A randit egy teaházba szerveztem, mert szerettem volna nyugodt helyen beszélgetni és jobban megismerni Editet. De még a találkozás előtt Edit próbára tett egy levéllel, aminek a kulcsmondata úgy hangzott, hogy "gondolom te sem szeretnél egy bányarémmel járni, ezért csatolok három képet magamról".

Ezek voltak az első képek róla és... Mondjuk úgy, hogy látványosan előnytelenek voltak. Úton a helyszínre komolyan elgondolkodtam, hogy lehet, hogy nem kellene ezt annyira erőltetni... De megembereltem magam és igenis elmentem. Bár korábban érkeztem, láttam egy, a képekre "némileg" hasonlító lányt az egyik asztalnál.

Odaléptem és megkérdeztem, hogy "Edit?". Felnézett a könyvéből és... gyönyörű volt. Egyrészről, nálam plusz pontot jelent maga a könyv is, de gyönyörű fiatal arca volt, enyhén vöröses barna haja, kék szeme, és egy szép kis blúzt viselt.

Kellemes, nagyon kellemes csalódás ért abban a pillanatban. :)

Kikértem a teákat magunknak és a beszélgetés elkezdődött közöttünk. Azonban Editen egyre kevésbé láttam a lelkesedést és végül megemlítette, hogy fáj a feje. Ezt el kellet fogadnom, még ha csalódás is volt, és rendeztem a számlát.

István és Edit a szerelmes pár

A villamoshoz sétálva, még megpróbálkoztam, hogy egy darabon esetleg elkísérhessem, de elutasította és a búcsú se sikerült közvetlenre, kb egy "szia" hangzott el a részéről. Tehát számomra úgy zárult az első randi, hogy bár szép próbálkozás volt, elbuktam, ebből nem lesz folytatás.

De ismét nem adtam fel, küldtem egy levelet a randinkon szerzett pozitív képről és Edit is hasonlókat írt, mert tényleg csak a fejfájása tett keresztbe. Így hát lett egy második randi is, ami után Edit hitte azt, hogy a betegségéről tartott rövidke meséje elriasztott, pedig csak megdöbbentett.

A további randikon se haladtunk gyorsan, az első csókkal is az ötödik randiig bíbelődtem. Éppen úgy, ahogy az egyes randikra készítettet origami ajándékaimmal. (Ugyanis szerettem volna ajándékot vinni, de a klasszikus rózsát soknak és némileg személytelennek éreztem volna.) Legutoljára, Valentin napra készítettem kék rózsákat - mert ez a kedvence.

Kék rózsák Valentin napra

Orsi - Lánykérés a 78-as szám bűvöletében

Orsi és Attila szerelme kiállta a távolság próbáját, hogy aztán a kis tanítványok közreműködésével és 78 szerelmes üzenettel hangozhasson el az “igen”...

Tavaly, március 1-jén, a születésnapomon, Attila megkérte a kezem. Eljegyzésünk történetét szeretnénk Nektek elmesélni, mely életünk legemlékezetesebb, legizgalmasabb élménye lett.

Születésnapom alkalmából, mindketten szabadnapot vettünk ki. Tudtam, hogy Attila meglepetést tervez, de nem is sejtettem, hogy ekkorát. Miután délelőtt elment otthonról, alig vártam az 13 órát, hogy végre értem jöjjön. Kíváncsi természetemnek köszönhetően egy örökkévalóságnak tűnt az a pár óra.

Lánykérés a 78-as szám bűvöletében

Amikor beültem az autóba, bekötötte a szemem, így nem tudhattam, hová is megyünk. Amikor levehettem a szemről a kötést, a Budai Várban találtam magam egy padon, illetve “A” padon. Azon a padon, ahol először megcsókolt, ahol minden elkezdődött.

Nem akartam hinni a szememnek, amikor megláttam a sok lufit, a virágokat és a drága osztályomat, a 2. a-t. A gyerekek kezében rózsák, a két kedvenc kolléganőm kezében lufik, Attila testvérénél pedig kamera. Hirtelen nem tudtam, hogy álmodom az egészet, vagy ez a valóság.

A gyerekek ekkor egyenként felolvastak valamit egy-egy papírról. Hogy mit olvastak fel? Ennek is története van. Kapcsolatunk elején Attilának külföldre kellett mennie munka ügyben, 78 napra ment el.

Amikor ezt megtudtam, minden napra írtam neki egy-egy üzenetet. 78 üzenetet, amelyben 78 közös emléket idéztem fel. A 78 üzenet közül az utolsó egy szerelmi vallomás volt.

Mondj Igent

A gyerekek ezekből az üzenetekből idézték fel a legszebb emlékeinket, és minden üzenet után egy szál rózsát kaptam. Amikor elfogytak az üzenetek, a gyerekek közül kilépett Attila, letérdelt és elővette az utolsó borítékot.

Elhangzott az a bizonyos szerelmi vallomás, majd a kérdés: Hozzám jössz feleségül? Ekkor a fiúk feltartották a „Mondj igent!” feliratot.

És az „Igen” elhangozott, a gyönyörű FEIL gyűrű felkerült az ujjamra. Az estét végül a kedvenc éttermünkben ünnepeltük meg. Életem legszebb születésnapja volt!

Orsi eljegyzési gyűrűje

Szívből Gratulálunk!

Reméljük, játékunkkal sok örömet okoztunk minden kedves résztvevőnek!
Érdekességekért, kulisszatitkokért és további információkért látogassanak vissza folyamatosan frissülő weboldalunkra és Facebook oldalunkra!

Olvassa el kapcsolódó tartalmainkat is!

FEIL Ékszer

Kedves Látogató!

Weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy jobb felhasználói élményt és releváns ajánlatokat biztosítsunk Önnek. A cookie-k személyek azonosítására nem alkalmasak. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztatónkat ide kattintva elérheti.