FEIL Ékszer Logo
 
 

A legjobb lánykérések

Kedves Játékosok!

Február 28-án lezárult nyereményjátékunk, amelyben azt kértük Tőletek, hogy néhány fénykép kíséretében meséljétek el nekünk lánykérésetek, vagy, ha ez még nem történt meg, Kedvesetekkel való megismerkedésetek történetét. Nagy örömünkre rengeteg írás érkezett hozzánk. A FEIL élete során több ezer párral találkoztunk, így eddig is tudtuk, hogy az összes szerelmi történet gyönyörű és egyedi, azonban az általatok küldött írások még inkább megerősítettek minket ebben. Mindegyik különleges volt valamiért. Többen jót mosolyogtunk, olyan ötletesek és kreatívak voltak az úriemberek – például, amikor egy falból kihúzott vezetékre került fel a nagy kérdés és a gyűrű, vagy amikor a gyűrű egy kérdőjel kíséretében egy kagyló belsejében lapult. Több történeten meghatódtunk, vagy azért, mert rendkívül romantikus körülmények között történt a lánykérés – például, amikor 160 teamécsesből rakott ki a fiatalember egy szívet Kedvesének –, vagy azért, mert sokan megmutatták, hogy létezhet szerelem „sokadik látásra” is, de az biztos, hogy akiket egymásnak rendelt a sors, végül minden körülmények között egymásra találnak.

100000 Ft-os nyereményjáték

A főnyereményt, a 100.000 Forintos FEIL aranygyűrű vásárlási utalványt közjegyző jelenlétében február 29-én kisorsoltuk egy véletlen eredményt generáló program segítségével, de ezen kívül ígéretünkhöz híven, hosszas (és igen fejtörő) gondolkozás után végül sikerült kiválasztanunk a három „kedvenc” történetünket is, amelyek beküldőinek jutalma egy 1,5 mm-es, 7500 Ft értékű Top Wesselton (G) gyémánt! A nyertesekkel e-mailben felvesszük a kapcsolatot. Még egyszer szeretnénk Mindenkinek megköszönni, hogy megosztottátok velünk a történeteteket, és a sok-sok kellemes percet, amelyet az olvasásuk okozott!

Jó olvasást kívánunk a nyertes történetekhez!

Papp Melinda – a 100.000 Ft-os FEIL aranygyűrű vásárlási utalvány nyertese

Véletlen találkozások márpedig nincsenek…
egy késő busz és egy didergős őszi hajnal gondoskodott róla, hogy Melinda és Párja egymásra találjon, sőt, ma már az esküvőjüket tervezik.

Papp Melinda lánykérése
Még tisztán emlékszem arra a hűvös, őszi hajnalra, amikor egy születésnapi ünneplés után gyanútlanul üldögéltem a Széchenyi téri buszmegállóban az első szőregi buszra várva.

A busz nem akaródzott jönni, ellenben egy fekete kabátos, magas, ismeretlen férfi érkezett a megállóba, majd kisvártatva leült a szomszédos padra. Mikor felém fordult, joggal gondolhattam, hogy az idő vagy a menetrend iránt érdeklődik, ám legnagyobb meglepetésemre egészen más történt.

"Ne haragudj, nem innál meg velem egy forralt bort?" – kérdezte.

Bármilyen furcsa is a helyszín és az időzítés, több mint négy év után biztosan tudjuk: azon az estén mindketten jókor voltunk jó helyen.

A váratlan találkozásunk pedig korántsem volt véletlen. Igaz, azóta bár jól ismerjük egymás kis szokásait-dolgait, még mindig alaposan meg tudjuk egymást lepni. Decemberben például az évfordulós vacsoránk alatt Szegeden, a John Bull Pubban ért életem egyik legszebb meglepetése. A pálinka és a sültes tál között ugyanis előkerült egy aprócska doboz, aminek a felbukkanása hatalmas örömöt jelentett nekem...
A kérdés a legjobbkor a legjobb ember szájából hangzott el. Azóta boldogan készülünk életünk egyik Nagy Napjára, ami számunkra egy csodaszép állomás közös életünk útján.

 

Erdei Zsanett – A LEGVIRÁGOSABB LÁNYKÉRÉS

Aki a virágot szereti… és azt a leányzót, akinek egy egész gabonaföldet ültetett tele árvácskákkal, eképpen feltéve a nagy kérdést…

Íme, a titkos lánykérésem története, amikor is 2015.03.24-én cselszövés áldozata lettem.
Ez a nap is egy átlagos keddként indult. A "sógornőm" elhívott magához, hogy töltsük együtt a napot, csapjunk egy kis csajos dumcsizós, vásárlós napot. Hát persze, hogy elmentem, nem sejtve, hogy már rég kifundálták, hogy addig itthon, Vaján, a 8 fős brigád szépen kiülteti a kis árvácskákat…

Délután indultam vissza, amikor Tamás, a Párom hívott, hogy ha hazaértem, menjünk ki a földekre a vetést lefotózni, mert most olyan szép az idő. Még eddig sem volt gyanús a dolog, hiszen „a jó gazda a szemével is neveli a növényeit”.

Elindultunk hát a traktorral, a titkosan bekamerázott traktorral. Amikor megérkezünk a gabonavetéshez, hirtelen elindította a kedvenc zenémet. Óh, gondoltam, milyen kis figyelmes! Én továbbra is élveztem a tavaszi táj szépségét. Majd egyszer csak rákanyarodtunk a földre, és megláttam egy nagy, fehér, „betűszerű” valamit. Nézem, nézem, Úristen, elolvasom, és ekkor eszméltem, hogy ez az, ez tényleg az…

ZSANETT! HOZZÁM JÖSSZ FELESÉGÜL?
- állt az árvácskákból kiírt üzenet a vetés közepén.

Nem is tudtam mondani semmit, azonnal lefagytam, hiszen eddig mindig azt válaszolta erre a témára, hogy majd ha eltelt 10 év… Mire én: „Abból akkor már eltelt 3!” „Akkor már csak 7 évet kell várnod” – mondta ő erre. Tehát teljes volt a meglepetésem.

Senki egy szóra sem szólta el magát, mire készülnek, még célzás sem esett. Még jobban eltörött a mécses nálam, amikor a szüleim, és Tamás családja is megérkezett a földre. Gratuláltak nekünk, de ez még mind semmi. Amikor visszaértünk a házhoz, nagy meglepetésemre a nővéremék vártak bennünket a pöttöm kis Adél babájukkal.

Tamás utólag elmesélte, hogy Debrecenben is volt az én szüleimnél és a testvéreméknél, hogy elkérjen tőlük is, miközben én azt hittem, épp szánt az egyik barátjával.

Ez egy örök emlék, az eddigi legszebb emlék marad mindkettőnk számára.

Erdei Zsanett – A LEGVIRÁGOSABB LÁNYKÉRÉS

Éri Vivien & Pokó Ferenc – LÁNYKÉRÉS A NÉGYZETEN

Ezt a történetet nemcsak azért szerettük, mert Ferenc kétszer is feltette a „Leszel a feleségem?” kérdést Párjának, hanem mert mind a kettő igen különleges körülmények között hangzott el, ráadásul ugyanazt a történetet megkaptuk Vivien és Ferenc szemszögéből is…

Ahogyan Vivien emlékszik az eseményekre

Az első lánykérésem 2012. augusztus 30-án történt családi nyaralás alkalmával.

Kefalóniai nyaralásunk a vége felé közeledett, ezért párommal úgy döntöttünk, hogy az utolsó este vacsora után kis időt kettesben töltünk, így lementünk a tengerpartra hullócsillagokat nézni. Ami ez után következett, arra nem számítottam.

A Párom leterített egy pokrócot a földre, körberakta gyertyákkal, majd hirtelen elindította a telefonján Bruno Mars Marry you című számát, letérdelt elém, és megkérdezte, hogy leszek-e a kis felesége (mivel korábban mindig ezt a kifejezést használtam).

Meglepődöttségemben először szóhoz sem jutottam, majd a nyakába ugrottam. Azonban a nagy lendületben elvesztettük az egyensúlyunkat és hátraestünk, a gyűrű pedig lepottyant az apró kavicsok közé. Rettenetesen féltem, hogy sosem találjuk meg a gyűrűt, hogy végleg elsüpped a kavicsok alá!

Éri Vivien & Pokó Ferenc – LÁNYKÉRÉS A NÉGYZETEN

Körülbelül 10 percünkbe telt - ami szinte örökkévalóságnak tűnt -, mire a vak sötétben megtaláltuk. Ezt követően végre felkerült az ujjamra, és én igent mondtam. Ebben a pillanatban olyan dolog történt, amire egyikünk sem számított: a sötét égbolt hirtelen káprázatos színekkel telt meg, a csillagok mellett a szomszéd faluban váratlanul fellőtt tűzijáték fényei ragyogtak felettünk. Azóta is emlegetjük, hogy ilyen lánykérés nem mindenkinek adatik meg!

A második lánykérésem 2014. április 20-án Párizsban történt.

Mivel mindketten nagy kézilabda szurkolók vagyunk, úgy döntöttünk, hogy elkísérjük kedvenc csapatunkat, az MKB Veszprémet a soron következő BL mérkőzésre Párizsba. Nagy álmunk vált ezzel valóra, sikerült eljutnunk ebbe a csodálatos városba. A három napos rövid út alatt igyekeztünk minél több látnivalóhoz ellátogatni. A meccs előtti utolsó állomásunk az Eiffel-torony volt, ahol hosszas várakozás után - idő szűkében - sajnos csak a 2. szintig sikerült feljutnunk. Indulás előtt a torony alatt elterülő parkban még gyorsan szerettem volna pár képet készíteni. Míg a fényképezőgép beállításaival vacakoltam, Párom véghezvitte a régóta kieszelt tervét.

Arra lettem figyelmes, hogy egy kifeszített, saját kezűleg készített molinót tart a kezében, amire angolul ráírta, hogy leszek-e a felesége ismételten. Természetesen a válaszom újfent igen volt! Mivel jelnek tekintettük, hogy minden 2. évben hatalmas mérföldkőhöz ér a kapcsolatunk, újabb két év elteltével, 2016 júniusában örök hűséget fogadunk egymásnak. Órákig tudnék még mesélni az eljegyzéseinkről, a szerelmünkről!

Éri Vivien & Pokó Ferenc – LÁNYKÉRÉS A NÉGYZETEN

Ahogyan Ferenc emlékszik az eseményekre

A 2012-es évben, amikor megkértem a kezét, sokat gondolkodtam, hogyan lehetne emlékezetessé tenni a lánykérést. Szerettem volna, ha nagyot durranna a dolog, mert úgy gondoltam, ő az igazi, és ezt csak egyszer fogom megtenni az életben. Tudtam, hogy minden vágya, hogy egyszer eljusson Párizsba, ezért úgy gondoltam, összekötöm a kettőt. El is kezdtem az utazás szervezését. Viszont időközben ő is kitalált egy nyaralási útvonalat Görögországba, ami miatt kénytelen voltam lefújni az eredeti ötletem, így elkezdtem átalakítani erre a helyszínre a lánykérést.

Már jóval az utazás előtt elkezdtem a spórolni a gyűrűre. Egy malacperselybe minden áldott nap bedobtam 200 Ft-ot, több mint 8 hónapon keresztül. Végül ezt az összeget kiegészítettem arra a gyűrűre, amiről úgy gondoltam, hogy a legtökéletesebben passzolna az ujjára. És meglett.

Az utazás Görögországba elérkezett, és én egyre közelebb kerültem ahhoz a pillanathoz, hogy feltegyem azt a kérdést, ami nagyon sok pár életben elhangzik:

"Hozzám jössz feleségül?"

Iszonyatosan izgultam. Összekészítettem azokat a dolgokat, amiket szerettem volna, hogy feldobják a lánykérést. Gyertyák, egy pokróc, telefon, amin a zene volt, a gyűrű és mi.

Izgultam. Izgultam, nehogy egyértelmű legyen, mit akarok. Izgultam, hogy minden tökéletes legyen. Izgultam, mert tudtam, hogy mennyire szeretjük egymást, de nem tudtam, hogy ő is fel van-e készülve erre.

Este lett. Nehezen, de rá tudtam venni, hogy menjünk sétálni a tengerparton. Volt egy kis oldaltáskám, abba erőszakoltam bele minden kis kelléket. Egyszer csak megálltam, megcsókoltam. Elővettem a pokrócot, ezen nagyon meglepődött. Azután elkezdtem kivenni a gyertyákat, körberaktam a pokrócot velük, és mindet meggyújtottam. Majd leültünk egymás mellé.

Láttam rajta, hogy tetszik neki ez a romantikus kis este. De azt hiszem, nem sejtette, hogy mással is készülök. A bal zsebembe már bekészítettem a telefont, egy gombnyomás kellett csak, hogy a zenét elindítsam, a jobb zsebemben pedig a gyűrű lapult.

A zene elindult, "Bruno Mars - Marry you". Először a szám sem volt neki egyértelmű jelzés, de ekkor kivettem a gyűrűt, és feltettem a kérdést:

HOZZÁM JÖSSZ FELESÉGÜL?

Boldogan a nyakamba ugrott, a gyűrű viszont az éjszaka közepén a kavicsos homokba esett. Hosszú percekig kerestük, míg meglett, és végül az IGEN is megérkezett! És mintha valaki tudta volna, hogy mi történt, a közelben egy kis szigeten abban a pillanatban tűzijátékot lőttek fel, mintha csak én szerveztem volna ezt is hozzá!

Éri Vivien & Pokó Ferenc – LÁNYKÉRÉS A NÉGYZETEN

Aztán 2 évvel később, 2014-ben Párizsba is sikerült eljutnunk, és én kapva kaptam az alkalmon, szerettem volna ugyanis az eredeti tervem is megvalósítani. Vettem egy játékgyűrűt egy hatalmas nagy kővel, vicces jelképként. Az eredeti tervem az volt, hogy egy nagy lepedőre ráírom angolul, hogy „Hozzám jössz újra feleségül?”, és kidobom az Eiffel-toronyból, de gondoltam, hogy nem biztos, hogy úgy alakul minden, ahogyan én azt elterveztem, és így is történt, hiszen nem tudtunk feljutni a torony tetejére. Ezért végül a torony előtt feszítettem ki a lepedőt a kezemben tartva.

Azóta is nagyon szeretjük egymást, és június 11-én kimondjuk a boldogító igent. :D

 

Killer Zsuzsanna – LÁNYKÉRÉS A VÍZTORONY TETEJÉN

Zsuzsi nem is sejtette, hogy egy szép nyári napon, félelmét leküzdve, Dunaújváros legmagasabb pontján válik majd belőle menyasszony…

Killer Zsuzsanna – LÁNYKÉRÉS A VÍZTORONY TETEJÉN
Vőlegényemmel, Gáborral, már 5 éve alkotunk boldog párt. Az eljegyzésre 2014. 07. 18-án került sor egy szép, nyári napon Dunaújvárosban, ahol élünk. A legnagyobb titokban kezdte el szervezni a lánykérést.

Gábornak fotós a szakmája, és tudtam, hogy nagy álma feljutni a dunaújvárosi víztorony tetejére, és onnan fotózni a várost. Ezért sem volt furcsa, hogy a nagy nap délelőttjén lelkesen bejelentette, hogy végre megkapta az engedélyt a fotózásra, és felajánlotta, hogy ha van kedvem, tartsak vele. Természetesen nem hagyhattam ki egy ilyen alkalmat és vele tartottam.

Gábor összepakolta a fotós felszerelését, és neki is vágtunk a nagy útnak, felfelé a meredek lépcsőkön a kísérőnkkel - aki természetesen be volt avatva a lánykérésbe.

Az utolsó, két meredek kapaszkodónál majdnem inamba szállt a bátorságom, de a kísérőnk és Gábor is bátorított, hogy ne féljek, menjek csak tovább, így végül nagy erőfeszítések árán felülkerekedtem a félelmemen, amit, mint kiderült, nagyon jól tettem.

Amikor megérkeztünk a víztorony tetejére, hosszú percekig gyönyörködtünk a csodálatos panorámában, majd Gábor bátorság gyűjtés gyanánt készített pár fotót. Majd letette a fényképezőgépét. Megölelt. Elmondta, hogy nagyon szeret, és ez egy emlékezetes nap a számára, hiszen teljesült egy nagy álma, hogy ott lehet a víztorony tetején velem, és ezt a napot szeretné még emlékezetesebbé tenni...

Ekkor fél térdre ereszkedett, kinyitott egy kis dobozkát, amiben egy gyönyörű gyűrű lapult, és megkérdezte, hogy leszek-e a felesége. Természetesen a válaszom igen volt! Majd pityeregve a meghatódottságtól, remegő lábakkal a meglepetéstől átöleltem, és akkor ott a világ tetején éreztem - és érzem azóta is - magam!

Boldog vagyok, hogy nem „átlagos” lánykérésem volt, hanem olyan, amilyen még Dunaújváros történetében sem fordult elő, éppen ezért még egy újságcikk is született róla. A víztorony pedig a város csaknem minden pontjából látható, ezért valahányszor megpillantjuk, mindig a mi Nagy Napunk jut róla eszünkbe.

 

Szívből Gratulálunk!

Reméljük ezzel a kis játékunkkal sok örömet okoztunk minden kedves résztvevőnek!
Amennyiben elsőként szeretnétek értesülni a hasonló játékainkról, eseményeinkről, akcióinkról
kövessétek a Facebook oldalunkat és íratkozzatok fel az értesítési listánkra!

FEIL Ékszer

Kedves Látogató!

Weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy jobb felhasználói élményt és releváns ajánlatokat biztosítsunk Önnek. A cookie-k személyek azonosítására nem alkalmasak. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatkezelési tájékoztatónkat ide kattintva elérheti.